Hogeschool van Amsterdam

Urban Management

Wemakethe.city

Festival

Evenement

WeMakeThe.City is het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni vieren we het stedelijk leven en werken we in de Metropoolregio Amsterdam samen aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden?

Wereldwijd groeien steden onstuimig, zo ook Amsterdam en de Metropoolregio. Deze groei brengt urgente vraagstukken met zich mee over bijvoorbeeld het klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen en gezondheid. Kernvraag is: in wat voor een stad willen wij leven - over vijf, tien, vijftien jaar? WeMakeThe.City gaat met jou en heel veel anderen op zoek naar antwoorden. Want de stad van de toekomst maken we samen.

Wie is we?

Iedereen die in of met de stad te maken heeft, in welke rol dan ook. Vaak ben je meer van die mensen tegelijkertijd. Ambtenaar, bewoner, vader. Moeder, forens, bezoeker. Voor alle mensen in alle verschijningsvormen en met alle achtergronden. Alle mensen maken de stad. Simpelweg door er te zijn, of juist door er actief aan bij te dragen.

Samen veranderen we de stad voor vijf dagen in één groot festival, met 600 (lokale, nationale en internationale) sprekers, 150 locaties, 25 themaconferenties, 30 urban talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities, 15 speciale evenementen, 10 expo’s en 30.000 deelnemers. We gaan aan de slag met de grote stedelijke uitdagingen, delen kennis en presenteren de nieuwste oplossingen. Zo biedt WeMakeThe.City inspiratie, interactie én innovatie.

Omdat er altijd iets te doen is; een lezing, een workshop, een evenement, een tentoonstelling. Er gebeurt altijd wel ergens iets. Zo ook tijdens WeMakeThe.City. Jij beslist wat je wilt zien, leren, delen, doen, bezoeken, maken. Kijk voor programma en tickets hier

Gepubliceerd door  Urban Management 27 maart 2018