Hogeschool van Amsterdam

Urban Management

EU@Amsterdam : Enclaves in de stad

Lezingenreeks in Pakhuis de Zwijger

Workshop

Deze avond is onderdeel van een lezingenreeks in Pakhuis de Zwijger in het kader van de E U top in Amsterdam . Urban Management onderzoeker Núria Arbonés Aran breekt in Pakhuis de Zwijger een lans voor een nieuwe manier om te denken over stedelijke knooppunten.

nuria arbones 08

Klik hier voor het programma en aanmelden

De gemeente Amsterdam wil zich positioneren als een global business hub, een knooppunt in mondiale zakelijke netwerken, geheel in lijn met wat de Stedelijke Agenda van de EU beoogt. De stad als knooppunt heeft vooral positieve connotaties: openheid, vriendelijkheid, verbondenheid, solidariteit, innovatie, etc. Ook binnen de stad worden knooppunten als motoren gezien van economische en culturele bedrijvigheid. Maar is de stad eigenlijk wel zo goed verbonden?

We nodigen alle Amsterdammers uit zich aan te sluiten bij de stedelijke raad en in gesprek te gaan over de tendensen en nuances in het beleid voor de Europese stad. Met deze tweede avond in het bijzonder: zijn steden niet vooral elkaars concurrenten, en kunnen ze wel meer samenwerken? Zijn grote concentraties van horeca of kantorenhubs, bedoeld als magneet voor buitenlandse toeristen en investeerders, wel waardevol voor de inwoners van de stad? Zijn we meer bewoners van enclaves die alleen soortgenoten spreken en nooit omkijken naar anderen in de straat en in de stad? Sluit je aan bij de stedelijke raad en praat mee!

Gepubliceerd door  Urban Management 26 januari 2016