Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Home separator Toekomstkrant separator Nieuws separator Sylvia Witteman – No spang

Sylvia Witteman – No spang

Dag schat! Chill dat je belt! Fa waka? O, sorry hoor, no spang. Boemlauw dan? Ook niet? Nou, dan niet. Doe ik m’n best om een beetje bij te blijven, is het weer niet goed… Fijn.Mag ik nog wél ‘fijn’ zeggen tegen m’n eigen dochter? Nou, fijn dat je belt!

Vanavond? Je weet hoe je vader is. Die gaat stokoude conferences zitten kijken op de iPlate. In hologram, zodat ik de hele avond kan meegenieten van Youp van ’t Hek. Dat zegt jou niks meer, maar die brada was nasty. Ziek fattoe, maar niet heus.

Nee, je broertjes komen niet. Die hebben hun eigen leven, hè. Boelie zit weer voor zijn werk in Ulaanbaatar. Ja, Ulaanbaatar is the new Manhattan, maar intussen zit-ie dus fokking wel met oud en nieuw tussen de Mongolen.

Wat nou, ‘ma-ham’? Het zíjn toch Mongolen? Ulaanbaatar is de hoofdstad van fokking Mongolië! Heb ik je dáárvoor op het gymnasium gedaan, bitch? O sorry, sweetie, dat ‘bitch’ bedoelde ik dus juist lief. No spang. Ik kan het allemaal niet meer zo goed bijbenen. Bijbenen. Dat is een woord, ja.

Nee, nee, ik kóm wel, vanavond! Vet cool! Gruwelijk! Ik bedoel… laat ook maar.

Hoe is het met mijn kleine Shaneequa? Ach, die lekkere chickie. Je gaat mijn smatje toch wel eerst een paar uurtjes in bedje leggen? Lieverdje, je laat een kleine tjing van anderhalf niet de hele nacht opblijven voor een fissa. Een feest, ja. Ik ben nog altijd wel haar oma. Ik heb zelf drie kinderen grootgebracht,hoor… no spang.

Heb je al oliebollen gebakken? O ja, das waar. Tweehonderd gulden is een hoop doekoe voor een liter frituurvet. Fokking vettaks. Nou, dan géén oliebollen. No spang… Maar champagne moeten we toch hebben. Het is tenslotte oud en nieuw! Geen idee waar ik dat scoren moet… Ik drink al tien jaar niet meer, je weet tog… De apotheek? Op doktersrecept??? Kut zeg. O, sorry hoor, no spang.

Nou, weet je wat? We zien
nog wel, hè, vanavond? Misschien blijf ik toch maar gewoon rustig bij je vader, Youp kijken. Nou, mi dushi,veel plezier. En mocht ik je vanavond niet meer zien: no spang en gelukkig nieuwjaar!”

Sylvia Witteman