Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Home separator Toekomstkrant separator Kunst & Media separator Bedroevende Nonnevot

Bedroevende Nonnevot

MUSICAL – Nonnevot, Albert Verlinde
Entertainment. Gezien: gisteren, Carré
(première). Tournee. Beoordeling: 2/5

Nonnevot is een dramatische voorstelling over verveelde Limburgse jongeren die de provincie hebben verlaten. Rond 2010 was er veel leegstand in de provincie, maar mediaondernemer John de Mol zette het gebied in de jaren die volgden op de kaart door één van zijn beveiligingsbedrijven te vestigen in het voormalige voetbalstadion van Fortuna Sittard. Nonnevot (Limburgs voor nonnenkont, een traditioneel Limburgse zoete lekkernij) vertelt de geschiedenis van de provincie.

Musicalster Bink Zoetewijn speelt in de voorstelling die gisteren in Carré in première ging de dorpse jongen Sjeng die rond kerst vuurwerk afsteekt in een bos. Daar ontmoet hij het bijzondere meisje Fee, die energie probeert op te wekken uit maïs. Ze droomt ervan het te gaan maken als duurzaamheidsmanager bij Shell in Amsterdam.

Sjeng besluit zijn koffers te pakken en met haar mee te gaan. Maar dan wordt zijn vader ernstig ziek, die een beroep doet op zijn zoon om de bakkerij over te nemen die bekend staat om de beste nonnevotten van de stad.

De musical kwam samen met brandstofconcern Shell tot stand en dat is duidelijk te merken. Fee wil aan de slag bij het bedrijf en Sjeng zingt zijn grote liefde toe bij een elektrisch oplaadpunt van Shell. Maar het ergst zijn nog de walsen van André Rieu die geregeld te horen zijn in de musical.

JOLANDA TE ROLLER