Hogeschool van Amsterdam

Congres Kansen voor Kinderen 2019

SAVE THE DATE

Congres

Save the date en zorg dat je er op maandag 20 mei 2019 bij bent. Op die dag organiseren de opleidingen ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam en van Zuyd Hogeschool het inspirerende congres Kansen voor Kinderen. Eind januari vind u hier het volledige programma en kunt u zich aanmelden voor het congres en diverse workshops. 

Het congres gaat in op de kinderergotherapie interventie waarbij veel aandacht is voor nieuwe strategieën voor assessment en interventie die bijdragen aan dagelijks handelen en participatie van kinderen. Topics die centraal staan zijn: motivatie, sterke kanten benadering en engagement van het kind.

Op deze dag maak je kennis met nieuwe internationale frameworks: de Pathways and Resources for Engagement and Participation (PREP), Occupational Performance Coaching (OPC), de Children’s Meaningful Activities and Participation (C-MAP) en met nieuwe ontwikkelingen in Nederland : groepsinterventies in de kinderrevalidatie, de Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP) approach en een groepsinterventie behorend bij de Writing Readiness Inventory Tool In Context (WRITIC).

Dr.Jenny Ziviani uit Australië is de keynotespeaker, zij is associate professor in Occupational Therapy in the School of Health and Rehabilitation Sciences, University of Queensland, Australië. Jenny combineert werken met kinderen in de revalidatie met academisch werk.  Tevens is zij een gedreven pleitbezorgster voor het meedoen van alle kinderen en zoekt in haar werk verbinding met ouders en professionals. Zij is als redacteur en auteur betrokken bij veel toonaangevende boeken en hoofdstukken over kinderergotherapie.

Nieuwe inzichten en praktische informatie zorgen voor ‘up-to-date’ kennis van nieuwe strategieën om handelings- en participatiegericht te werken. We zien je graag op 20 mei!

 

Met vriendelijke groet,

Margo van Hartingsveldt PhD, opleidingsmanager/lector ergotherapie, Hogeschool van Amsterdam

Jolien van den Houten MHPE, lid expertteam Kind & Jeugd, docent ergotherapie, Zuyd Hogeschool

Gepubliceerd door  Urban Vitality 17 december 2018