HvA onderzoek genomineerd voor RAAK AWARD

15 nov 2017 00:00 | Urban Technology

Zowel ‘RECURF’ als ‘LEVV-LOGIC’ zijn genomineerd voor de RAAK-award. Beide onderzoeken zijn onderdeel van het programma Urban Technology. De winnaar, die met € 10.000 naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op 30 november, tijdens het SIA-congres

RAAK ondersteunt netwerken van mkb’ers, professionals, lectoren, studenten, hogescholen, kennisinstellingen en internationale partners om het mkb en het onderwijs te innoveren.  Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen.

RECURF

Het project RECURF gaat over hergebruik van textielafval in biocomposieten voor circulaire producten die de bedrijven weer kunnen gebruiken of verkopen. Het project leidt tot praktisch toepasbare kennis die concreet bijdraagt aan de circulaire economie en biobased economie.

LEVV-LOGIC

Het project LEVV-LOGIC gaat over de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) voor de levering van goederen in steden. Efficiënte logistiek draagt bij aan luchtkwaliteit, geluid, veiligheid en leefbaarheid in steden.

De projecten kunnen naast de award ook een publieksprijs in de wacht slepen. Daarvoor kan gestemd worden via facebook en tijdens de het congres op 30 november.

Alle genomineerden:

De perfecte sportrolstoel - De Haagse Hogeschool

Dementia Care Mapping - NHL Hogeschool

GoingEcoGoingDutch - ArtEZ

Implementatie van Antimicrobiële Coating in de Gezondheidszorg - Zuyd Hogeschool

Installaties 2020 - De Haagse Hogeschool

Ketenfinanciering voor het mkb - Windesheim