Hogeschool van Amsterdam

Energie en Innovatie

Het lectoraat Energie en Innovatie is onderdeel van faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en is in 2010 van start gegaan.

Het lectoraat Energie & Innovatie heeft als doel om met toegepast onderzoek bij te dragen aan de energietransitie.

Met kennis van energiesystemen, energietechniek, data-analyse en consumenten-onderzoek worden in nauwe samenwerking met bedrijven en gemeenten innovatieve projecten gestart waar duurzame energie en energiebesparing centraal staat.

Het lectoraat is verbonden aan de bachelor of Engineering en de specialisatie Sustainable Energy Systems en draagt bij aan de Energie en Mobiliteits challenge van het UT programma.

Onderzoekers

Robert van den Hoed

Dr. Ir. Robert van den Hoed is sinds januari 2010 lector Energie en Innovatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Robert geeft leiding aan een onderzoeksgroep van ca. 15 onderzoekers (10fte) variërend van (docent)-onderzoekers, promovendi, projectleiders en student-assistenten.

Renee Heller

Renée Heller is hoofddocent Sustainable Energy Systems binnen de opleiding Engineerging en het Urban Technology onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam.

Thema's Energie en Innovatie

De onderzoeksgroep voert toepassingsgericht op 3 thema’s:

  1. Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen: gebruik van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (monitoring, trend-analyse, simulatiemodellen, laadgedrag), energie-analyse en –modellering, vehicle2grid technologie en smart charging mogelijkheden
  2. Zonne-energie integratie in de stedelijke omgeving: product ontwikkeling, protoyping, testing
  3. Warmte-systemen: haalbaarheidsanalyses en ontwerpstudies naar warmtenetten en warmtepompen
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Techniek 22 januari 2018

dhr.  Dr. Ir. R. van den Hoed (Robert)

Hoed21

Lector Energie en Innovatie

Tel: 0627076250
r.van.den.hoed@hva.nl
Bekijk profiel