Films Urban Vitality-onderzoek in 'online première'

10 nov 2017 17:00 | Faculteit Gezondheid

Op 7 december staan ergotherapeut Margriet Pol en bewegingswetenschapper Jantine van den Helder in de finale van de Research Awards met hun onderzoek. In aanloop naar de finale maakten zij een onderzoeksfilm.

Het onderzoek van Margriet Pol gaat over de revalidatie van ouderen met een heupfractuur. De ontwikkeling van een training (bewegen, voeding en digitale ondersteuning) voor ouderen is het onderwerp van het onderzoek van Jantine van den Helder. Tijdens de Maand van het Onderzoek (7 november tot 7 december) worden de onderzoeken onder andere via de films in de spotlights gezet.

Met sensortechnologie en coaching beter functioneren na een heupfractuur?

Met de SO-HIP-studie onderzoekt ergotherapeut Margriet Pol of coaching van een ergotherapeut en het gebruik van sensortechnologie het zelfvertrouwen van ouderen met een heupfractuur vergroten.

Zo vitaal mogelijk ouder worden?

Het doel van het onderzoek van bewegingswetenschapper Jantine van den Helder is een training voor ouderen te ontwikkelen, waarbij meer bewegen wordt gecombineerd met eiwitrijke voeding en digitale ondersteuning.

Kom jij 7 december je collega’s aanmoedigen?

Donderdag 7 december is het HvA Research Awards Event: een podium voor mooi, goed en impactvol onderzoek van 14.30-17.00.
Locatie: Kohnstammzaal, Kohnstammhuis
Meld je aan via: www.hva.nl/researchawards