Hogeschool van Amsterdam

Oefentherapie - Dagelijks bewegen!

Voor een goede gezondheid is het belangrijk om dagelijks te bewegen. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met lichamelijke klachten of beperkingen hebben begeleiding nodig bij hun dagelijkse beweging. De oefentherapeut ondersteunt mensen om te gaan met hun klachten en begeleidt ze bij het ontdekken en volhouden van gezond beweeggedrag.

Oefentherapie

Het lectoraat Oefentherapie onderzoekt de effectiviteit van dit soort oefentherapeutische interventies. De aandacht ligt voornamelijk bij interventies in de eerstelijnsgezondheidszorg, zorg die zonder verwijzing van de huisarts beschikbaar is. Ook richt het lectoraat zich op oefentherapie bij patiënten met meerdere gezondheidsproblemen (Complex Care). Hierbij werken zorgprofessionals uit verscheidene vakgebieden samen bij de interventie van dezelfde patiënt. 

Met het oog op de moderne gezondheidszorg wordt vanuit het lectoraat Oefentherapie inhoud gegeven aan een viertal bondige adviezen: doe het zelf, doe het thuis, doe het met techniek en doe het kosten-effectief.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Gezondheid 7 november 2016

dhr.  B. Visser (Bart) PhD

Bart Visser in gesprek

Lector en opleidingsmanager Oefentherapie (PhD)

b.visser2@hva.nl
Bekijk profiel