Hogeschool van Amsterdam

Voor docenten

Promoveer bij CREATE-IT en denk mee over het onderzoek

Bij de Hogeschool van Amsterdam en het domein Digitale Media en Creatieve Industrie zijn onderwijs en onderzoek nauw verbonden. Je kunt als docent op meerdere manieren bijdragen aan en gebruik maken van het onderzoek binnen het domein.

Wat kun je doen?

Promoveren

  • Heb je de ambitie om te promoveren? Dan kun je hiervoor een voorstel indienen bij de promotiecommissie. Je hebt hiervoor in eerste instantie schriftelijke steunbetuigingen nodig van een promotor, je leidinggevende en een van de lectoren. Ook zijn er mogelijkheden voor een voorbereidend jaar, ook wel pré-promotie. Lees alle voorwaarden in het document Promoties bij domein DMCI en het Promotiereglement van de HvA. 

Download hier het promotiebeleid bij DMCI (2015)

E-mail je promotie-aanvraag naar Sabine Niederer, manager CREATE-IT applied research

Docent-onderzoeker

  • In de functie docent-onderzoeker ben je in dienst van een lectoraat. Je wordt opgenomen in de kenniskring van een lector, onderzoekers en docent-onderzoekers. Heb je interesse in deze combinatiefunctie? Bespreek het met je leidinggevende en neem contact op met een van de lectoraten om de mogelijkheden te bespreken. Zij kunnen kijken of de (financiële) ruimte beschikbaar is.

Naar de lectoraten bij DMCI

Toegang tot actuele kennis

  • Ben je op zoek naar inspiratie? De lectoraten en labs hebben veel kennis in huis. Ze zijn op de hoogte van actuele literatuur en ontwikkelen handige, praktische tools en methodes. Bekijk de pagina's van de lectoraten, of neem contact op met een lectoraat voor meer informatie.

Naar de lectoraten bij DMCI

Denk mee over het onderzoek

  • Onderzoeksvragen van het kenniscentrum worden geformuleerd in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs en het werkveld op elkaar blijven aansluiten. Lectoraten organiseren in het onderwijs ook minoren. 

Naar de lectoraten bij DMCI

 

Heb je een algemene vraag over het kenniscentrum? Neem dan contact op met Karin van Rijn.

dhr.  Prof. Dr B.A.M. Schouten (Ben)

Games-BS-scrollover200x200-cr-sfw

Lector Play and Civic Media

b.a.m.schouten@hva.nl
Bekijk profiel