"Crowdfunding en wisdom of the Crowd: Zijn we met z'n allen slimmer dan banken en gemeenten?"

Workshop

Als onderdeel van het congres "De Economie van de Toekomst" vindt de volgende workshop plaats: Crowdfunding en wisdom of the Crowd: Zijn we met z’n allen slimmer dan banken en gemeenten?”

Crowdfunding is een hele nieuwe vorm van financiële dienstverlening. Bedrijven benaderen particulieren rechtstreeks voor een lening. Maar ook stichtingen en buurtverenigingen doen steeds vaker aan (civic) crowdfunding. Zet dit de financiële sector op z’n kop en worden banken en overheden overbodig, of is het een kortstondige hype? En wat zijn eigenlijk de verschillende vormen van crowdfunding en wat kan wanneer voor welke investeringen worden gebruikt? De HvA gaat met leidende partijen in het veld in gesprek over wat crowdfunding voor u kan betekenen.

Aanmelden voor deze workshop als HvA medewerker

Aanmelden voor deze workshop als externe kan via een mail aan a.e.van.der.steen@hva.nl

Martijn Arnoldus is directeur van Voor je Buurt, het grootste Nederlandse civic crowdfundingplatform. Hij heeft een achtergrond als sociaal geograaf, deed onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam en Technische Universiteit Delft, en hield zich jarenlang bezig met innovatie van onderop, creatieve industrie, creatieve startups en businessmodel innovatie. Vanaf 2013 maakte hij zich sterk voor de start en groei van Voor je Buurt. Martijn is een veelgevraagd spreker en expert op het gebied van community finance en burgerparticipatie.

Jan-Willem (1966) heeft circa 26 jaar MKB-ervaring in diverse (directie-) functies bij grote financiële instellingen. Jan-Willem kent het MKB als zijn broekzak, zit graag aan tafel bij de ondernemer zelf en hoort steeds dat tijden blijvend veranderd zijn. Jan-Willem woont met zijn gezin in Elst. Hij maakt graag reizen, voelt zich lekker in de sneeuw en is samen met zijn twee zoons fanatiek in voetbal en golf. Jan-Willem: “We leven in een nieuwe realiteit waarin de rol van de traditionele financier aan het kantelen is. Ik vind het echt inspirerend om met de onderscheidende dienstverlening van Collin Crowdfund een bijdrage te leveren aan het nieuwe pallet van financieringsmogelijkheden voor ondernemend Nederland.”

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met onder andere banken, bedrijfskundig adviesbureaus en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo werkt Collin met ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach de uitwisseling van informatie tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden www.collincrowdfund.nl.

ZAAL: 0.008

Fraijlemaborg 133