Hogeschool van Amsterdam

“Startups: nieuwe concurrent, partner, of je eigen droom?”

Workshop

Als onderdeel van het congres "De Economie van de Toekomst" vindt de volgende workshop plaats: “Startups: nieuwe concurrent, partner, of je eigen droom?”

Startups zijn overal, en ze veranderen de wereld. Wat betekent dat voor bestaande bedrijven? In de eerste plaats zijn het gevaarlijke nieuwe concurrenten: startups zijn vaak sneller en beter in staat om met digitale technologie nieuwe businessmodellen te bouwen. Maar we zien ook allerlei innovatieve samenwerkingsvormen ontstaan tussen startups en het “traditionele” bedrijfsleven. Of: bedrijven beginnen zelf een “interne startup” om de boel op te schudden. En overheden proberen nu ook om startups in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke problemen.

Aanmelden voor deze workshop als HvA medewerker

Aanmelden voor deze workshop als externe kan via een mail aan a.e.van.der.steen@hva.nl

In deze sessie geeft lector “urban economic innovation” Willem van Winden een introductie over de nieuwe rol van de startup in de economie. Daarna gaan we aan tafels met elkaar in gesprek over het fenomeen “startup”. Hoe ziet de economie van de toekomst eruit? Hoe werken startups samen met andere partijen? Hoe verandert jouw sector eigenlijk door nieuwe startups? Wat ben je zelf van plan, kriebelt het al? En hoe kan de HvA een rol spelen?

Zaal: 0.022

Fraijlemaborg 133

1102 CV Amsterdam

Gepubliceerd door  CAREM 25 september 2017