Meedoen in de Bijstand

We Make The City.Festival: break-outsessie 18 Juni a.s. bij de OBA

Evenement

Een portret van bijstandsgerechtigden op basis van het Amsterdams Experiment met de Bijstand. Wist u dat een flink gedeelte van de bijstandsgerechtigden werkt? Maar dat hun inkomsten om diverse redenen onvoldoende zijn om van rond te komen in deze steeds duurder wordende stad? Sinds 2018 volgt de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van de gemeente Amsterdam ongeveer 750 bijstandsgerechtigden. Zij worden vier jaar lang geïnterviewd.

Wij zijn benieuwd wie zij zijn, wat ze doen, of ze betaald en onbetaald werk verrichten, hoe ze aankijken tegen werk, tegenprestaties en sollicitatieplicht, en hoe ze zich voelen. Tijdens deze Future of Work-sessie vertellen studenten en onderzoekers over deze onderzoeksgroep, waarna ‘dé bijstandsgerechtigde’ niet meer bestaat.

• Welkom
  • Wat is het Amsterdams Experiment met de Bijstand?
  • Quiz met de zaal
  • Presenteren van onderzoeksresultaten
  • Interview met betrokkenen bij het experiment
  • Discussie