Hogeschool van Amsterdam

Smaak Event 2019

Foodmarkt van de opleiding Voeding en Diëtetiek van de HvA

Evenement

Studenten Voeding en Diëtetiek presenteren meer dan veertig innovatieve snacks. Denk aan zeewierchips, vegan kebab, en pulled jack fruit. Een professionele jury van o.a. Cormet, Albert Heijn en Unilever reikt de prijs uit voor de beste snackconcepten. En vierdejaarsstudenten presenteren hun afstudeerprojecten.

Donderdag 20 juni 13:30 - 17:00 uur - BG Kohnstammhuis

FLOOR organiseert dit jaarlijkse evenement met de opleiding Voeding en Dietetiek en het festival WeMakeThe.City

Hoe smaakt de toekomst van ons voedsel?
Het voedselsysteem levert een grote bijdrage aan de mondiale uitstoot van broeikasgassen en het beslag op schaarse natuurlijke hulpbronnen. Wereldwijd staan we voor de uitdaging om in 2050 10 miljard mensen gezond en duurzaam te voeden. Daarom is het van belang om ook in Nederland een duurzamer én gezond eetpatroon te promoten. Wat goed is voor de gezondheid, is ook goed voor de planeet, zeggen de deskundigen. We moeten vooral veel minder vlees gaan eten.

Studenten Voeding en Diëtetiek ontwikkelen een nieuw product voor de retailmarkt in opdracht van Cormet, de cateraar van de HvA en UvA. Cormet streeft naar een campusrestaurant met een veelzijdig aanbod en wil het assortiment graag uitbreiden met gezonde, innovatieve én duurzame snacks. Bovendien moeten de snacks biologisch, smaakvol en onderscheidend zijn én aantrekkelijk verpakt.

Programma

13:30–14:15    Presentaties afstudeerders en juryleden

14:15–16:00    Foodmarkt

16:00                Prijsuitreiking door jury

Aansluitend    Borrel

Activiteiten

  • Ontdek en proef innovatieve, duurzame en gezonde snacks op de foodmarkt
  • Uitreiking van de beste snackconcepten
  • Kom kijken bij presentaties van juryleden en afstudeerders: 

Nina de Graaf en Eva Mooij:

Als vegan broodjes over de toonbank. Een pilotstudie naar de klanttevredenheid binnen de Hva en UvA catering 

Petra Feenstra en Sara van der Zwan:

Een gezonder voedselaanbod bij Rotterdamse voedselaanbieders 

Lisa Muller en Jill Plagmeijer

Een duurzame gastronomie door Dutch Cuisine

Cato Fröhlich en Karien Reichman

De Olijcke ontdekkingsreis naar een nieuw product met zeewier

 

Gepubliceerd door  FLOOR 19 juni 2019