Hogeschool van Amsterdam

Brandende Kwesties XL: The Identity of Amsterdam

Hoe geef je vorm aan je identiteit binnen de grootstedelijke realiteit?

Evenement

Dat de progressieve stad uit meerdere kleuren bestaat is een feit, Amsterdam is een majority-minority stad geworden. Een nieuwe generatie stadsmakers is in opkomst en zij nemen de ruimte in grote getalen in. Wat betekent dit voor bestaande instituten, het onderwijssysteem en hoe geef je vorm aan je identiteit binnen deze grootstedelijke realiteit? Meld je aan en praat mee en ervaar wat dit voor jou betekent!

Brandende Kwesties

Dinsdag 21 mei, 17.30 - 19:00 uur, Kohnstammzaal

In samenwerking met de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (Faculteit Maatschappij en Recht) organiseren we de Brandende Kwesties. 

Op meerdere domeinen in de stad zie je de dynamiek veranderen. De opkomende generatie is ondernemend, intersectioneel, activistisch en kijken voorbij bestaande hokjes. Het opkomen voor jezelf en elkaar is voor hen een manier om gelijkwaardigheid na te streven. Zij voelen de noodzaak om de progressieve stad waar zij zich verbonden meevoelen te behouden. Bestaande instituten die een weerspiegeling zouden moeten zijn van de 
samenleving bedienen deze generatie niet of nauwelijks en zijn op zoek naar aansluiting.

Het onderwijs is hierbij een belangrijke voorbeeldfunctie, hoe gaan zij om met een 
studentenpopulatie die niet homogeen meer is en die zich identificeert als multi-layered? 

Wat voor initiatieven zijn er nodig om deze generatie de tools te geven om zich te kunnen ontwikkelen tot bewuste professionals? 

En hoe bewegen deze stadsmakers zich op andere domeinen. Kiezen zij ervoor om zich aan te 
passen aan de gevestigde orde of creƫren zij hun eigen succes?

Met ondernemende stadsmakers en experts die zich begeven in het onderwijs de cultuursector en het sociale werkveld gaan we het gesprek aan over inclusie, exclusie, superdiversiteit en verbindingen in de stad Amsterdam.

Gepubliceerd door  FLOOR 24 april 2019