HvA Poëzieavond

Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. En alles wat daar tussen zit…

Evenement

Ben jij een dichter in de dop? Of wil je gewoon alles weten over de woordkunst van poëzie? Bij FLOOR organiseren we een avond vol woordkunst. Van slam tot sonnet en van rap tot rijm. Je bent van harte welkom om de ritmische en esthetische eigenschappen van onze taal te ontdekken tijdens de HvA Poëzieavond bij FLOOR.

schrijfveren

Dinsdag 26 maart, 17:00 - 18:30 uur, HvA Poëzieavond, FLOOR-zaal, Wibauthuis

Voor iedereen die van poëzie houdt of er meer van wil weten

We nemen je op toegankelijke wijze mee in de wereld van poëzie. We vertellen over de kunst van het dichten en diverse moderne woordkunstenaars laten je een andere betekenis van het woord en schrift beleven.

Sprekers

Edward van de Vendel was redacteur van Boekie-Boekie en medewerker aan de jeugdrubriek van Vrij Nederland. In 2001 stopte hij - grotendeels - met lesgeven en wijdde zich heeltijds aan het schrijven. Van de Vendel heeft tal van literaire prijzen gekregen voor zijn jeugdboeken: onder meer Gouden Zoenen, Zilveren en Gouden Griffels en de Woutertje Pieterse Prijs. Vertalingen van zijn werken verschenen in Columbia, Duitsland, Estland, Frankrijk en Italië. Bron: De Nederlandse Poëzie Encyclopedie

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 6 december 2018