Hogeschool van Amsterdam

Movies that Matter Filmmaand: Thank you for the Rain

De Keniaanse boer Kisilu verbeeldt de gevolgen van klimaatverandering in deze bekroonde documentaire.

Evenement

Deze documentaire verteld het verhaal van de Keniaanse landbouwer Kisilu Musya die de steeds extremere weersomstandigheden in zijn omgeving filmt. Wanneer een ongekend harde storm Kisili's huis verwoest en de gewassen blank zet, ontpopt de boer zich tot activist.

Donderdag 14 februari, 16:30- 18:00, Floor Zaal, FLOOR-zaal Wibauthuis

Movies that Matter

Samen met Movies that Matter presenteren we de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen jaar. De filmmaand Movies that Matter heeft als doel om doormiddel van film onverschilligheid te bestrijden en mensenrechten onder de aandacht te brengen. 

Thank You for the Rain (2018)

Kisilu ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen. Dit motiveert de boer tot actie: hij begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn zegje te kunnen doen. 

Regie: Julia Dahr & Kisilu Musya

Duur: 87 minuten

Programma Filmmaand:

7 februari: The Cleaners (2018). Regie: Hans Block, Moritz Riesewieck. Duur: 88 min

14 februari: Thank you for the Rain (2017). Regie: Julia Dahr. Duur: 87 min

28 februari: Minding the Gap (2018). Regie: Bing Liu. Duur: 99 min

7 maart: Generation Wealth (2018). Regie: Lauren Greenfield. Duur: 105min

Gratis drankje bij de Ysbreeker

Als extraatje kun je na de film naar de Ysbreeker. Bij aanvang van de film krijg je van ons een coupon die je kunt meenemen naar de Ysbreeker. Daar krijg je dan bij een drankje het tweede drankje gratis van FLOOR. 

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR Movies that Matter8 februari 2019