Hogeschool van Amsterdam

Van God los: Durf jij er voor uit te komen dat je niet meer gelovig bent?

Met sprekers Fatima El Mourabit, Morid Aziz en Studentenpastor Maarten Vogelaar

Evenement

Ben je gelovig opgegroeid maar nu agnost, atheist of humanist, durf je hier dan voor uit te komen? Nieuwe Vrijdenkers Fatima El Mourabit en Morid Aziz zijn allebei van hun geloof afgestapt en delen hun ervaring. Zij zullen vertellen over welke problemen ze hierin tegenkomen, maar ook waarom ze deze keuze gemaakt hebben. Maarten Vogelaar is studentenpastor en zal vertellen over christelijke jongeren die afstand hebben genomen van het geloof.

5 februari 17:00-18:00 FLOOR-zaal (WBH 02A30)

Platform Inclusie biedt inzicht op de vraag: Hoe vrij ben jij? Deze editie gaan we dieper in op de vraag: Hoe vrij ben jij om wel of niet te geloven?

Voorlopig programma

16:45 - 17:00 Inloop

17:00 - 17:05 Introductie van Luuk Heezen

17:05 - 17:20 Fatima El Mourabit 

17:20 - 17:35 Maarten Vogelaar 

17:35 - 17:50 Morid Aziz

17:50 - 18:00 Paneldiscussie met vragen uit het publiek

Sprekers

Fatima El Mourabit

Fatima el Mourabit (42) verruilde het gelovige Ede voor het vrije Amsterdam. "Met een verschil: ik verliet geen gereformeerd milieu, maar het islamitische geloof". Over het loslaten van haar islamitische geloof zegt ze: "Je hoeft niet te kiezen tussen je ongeloof en je familie". Fatima is voorzitter van Platform Nieuwe Vrijdenkers. In die hoedanigheid geeft ze de cursus Losing my religion.

Morid Aziz

Morid Aziz (23) vluchtte als ‘afvallige’ moslim van Afghanistan naar Nederland. Hij dreigt uitgezet te worden naar zijn geboorteland. Een nachtmerrie. “Het geweldige van leven in Nederland is dat ik écht mijn eigen keuzes kan maken, kan leren en elke dag nieuwe dingen ontdek.”

Maarten Vogelaar

Maarten Vogelaar (32) groeide op in een streng gereformeerd milieu en studeerde politicologie en filosofie in Amsterdam. Na zijn studie besloot hij als studentenpastor jongeren te gaan inspireren met het christelijk geloof. Hij belandde in een crisis, maar ontdekte daardoor juist manieren om God, geloof en kerk interessant te maken voor niet-gelovigen.

Moderator

Luuk Heezen

Luuk Heezen is presentator en programmamaker (o.a. VPRO, Arttube, Museum voor Wereldculturen, Hogeschool van Amsterdam) en kunstliefhebber.  

 

Fatima El Mourabit, Morid Aziz en Maarten Vogelaar

Gepubliceerd door  FLOOR Floor5 februari 2019