Hogeschool van Amsterdam

Students that Matter Filmspecial

Raving Iran

Evenement

Arash en Anoosh dromen van een carrière als techno-dj's, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken 'onder de toonbank' te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dancefestival in Zwitserland nieuwe kansen.

Movies that Matter, Raving Iran

Students that Matter: Raving Iran

Dinsdag 21 november, 16:30 - 19:00 uur, Kohnstammzaal

Techno-dj’s Arash en Anoosh willen dolgraag geld verdienen als echte muzikanten, maar voor de muziek die ze maken is er in hun land Iran weinig plaats. Toch wagen ze het erop een album te produceren. Ze hebben een hoesontwerp gemaakt, maar omdat die een afbeelding van een schedel en Engelse teksten bevat, vinden ze bijna geen drukker bereid het af te drukken. Wanneer het ze dan eindelijk lukt om de cd gedrukt te krijgen, stuiten ze op het volgende probleem: niemand is zo gek om de muziek te verkopen. Eigenaren van muziekwinkels zeggen vaak bezoek te krijgen van de politie en sommige hebben al meerdere keren hun zaak moeten sluiten. Niet alleen komt het albumontwerp door geen enkele controle, de muziek die ze maken is streng verboden en het feit dat er een vrouw meezingt is ook uit den boze. Ook het draaien op feestjes en festivals valt niet mee: alles moet ondergronds en illegaal.

Wanneer een van hen tijdens een illegaal feestje wordt gearresteerd en opgesloten, zakt de moed ze in de schoenen. Hun droom van een leven vol muziek en vrijheid drijft ze ertoe te willen vluchten. Ze overwegen de mogelijkheden om illegaal het land uit te gaan, maar dan komt er een officiële uitnodiging van een groot technofestival in Zwitserland.

Nagesprek

Na afloop van de film voeren we een nagesprek onder leiding van Bahram Sadeghi (schrijver en oa. bekend van DWDD) met twee Iraanse studenten en een medewerker van de HvA. Heb je een vraag naar aanleiding van de film? Stel deze dan tijdens dit gesprek.

Bekijke de trailer van 'Raving Iran'

Students that matter is een samenwerkingsverband met Movies that Matter,  FLOOR en het UAF

Over het Students That Matter programma

In het programma Students that Matter (StM) werkt de HvA samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om vluchtelingstudenten een warm welkom te bieden en ze te ondersteunen tijdens hun opleiding aan de HvA. De HvA vindt het belangrijk dat alle studenten goed voorbereid worden op het werken in een toekomstige grootstedelijke werkomgeving. Weet en begrip hebben van vluchtelingstudenten hoort daarbij. Samenleven in een stad als Amsterdam vraagt om samenwerken, elkaar respecteren en kunnen omgaan met verschillen.

Meer over het Students that Matter programma

Movies that Matter logo met vlinder

Over Movies that Matter

Movies that Matter komt voort uit het Amnesty International Filmfestival. Het festival heeft als doel om doormiddel van film onverschilligheid te bestrijden en mensenrechten onder de aandacht te brengen. Film kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en meepraten, film kan letterlijk de ogen openen.

Meer over Movies that Matter

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Veel vluchtelingen studeerden of werkten al in het land van herkomst. Hun diploma’s worden in Nederland vaak niet erkend. Opnieuw studeren is hun enige kans om zich verder te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving

Meer over UAF

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plek hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 20 november 2017