Hogeschool van Amsterdam

HvA Circulair - Projecten voor de duurzame stad van morgen

Evenement

Circulaire economie gaat verder dan je eigen afval scheiden of oude spullen hergebruiken. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie uitgesproken geheel circulair te zijn in 2050. Op de HvA wordt gewerkt aan tientallen onderzoeks- en innovatie projecten op het gebied duurzaamheid en circulariteit die op de lange termijn bruikbaar zijn voor de stad. Daarin hebben veel verschillende disciplines een rol: van techniek tot psychologie en van ondernemerschap tot voeding.

Beeld Amsterdam met Circulaire thema's

Kom maandag 9 oktober naar ‘HvA Circulair’, een middagsymposium bij HvA Debatcentrum in het kader van de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) waar iedereen die zich op de HvA bezighoudt met projecten rond circulaire economie en duurzaamheid kennis kan delen en ervaringen kan uitwisselen. Daarnaast wordt de samenwerking met de Gemeente Amsterdam en andere partners in de stad belicht en de effecten van onze onderzoeken in de stad zichtbaar gemaakt.

Het Programma

Tijdens een interactief programma komen diverse thema’s aan bod. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een thematafelgesprek waarbij onder begeleiding van experts wordt gesproken over mogelijkheden en projecten op het gebied van circulariteit en de toepasbaarheid daarvan in een grootstedelijke context. Na het plenaire gedeelte met aan aantal korte presentaties kan je kiezen bij welk thema je wilt aansluiten.

  Thematafels:

Onder leiding van

1. Circulair bouwen: hergebruik

Ed Melet en Maarten de Wolff

2. Organische reststromen (van afval naar grondstof)

Jan-Willem Verloop en Ewout Doorman

3. Organische reststromen (voedsel)

Melika Levelt

4. Circulair: textiel

Mark Lepelaar

5. Urban Circular Digital Production

Liselotte van Dijk en Marta Malé-Alemany

 

  • ​14.00-14.30: Inloop met koffie en thee
  • 14.30-15.15: Start plenair gedeelte met o.a. Inge Oskam (lector Circulair Ontwerpen en Ondernemen HvA), Merijn van den Bergh (ABN AMRO CIRCL: Circulair Paviljoen), Ward Mesman (programmamanager Circulaire Economie Gemeente Amsterdam) en Restaurant Instock (‘zet voedselverspilling op de kaart’),
  • 15.30-16.30: Kies één van de 5 thematafels
  • 16.45-17.15: Terugkoppeling per thema
  • 17.30: Netwerkborrel 

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 9 oktober 2017