CollegeCafé: Leven voor de Like

De zoektocht naar geluk toen en nu

Evenement

Alles is online, online is alles. Door het sociaal-digitale tijdperk staan we continu in verbinding met elkaar. Maar hoe ging dat voor de komst van telefoon en internet? Ons leven werd nog niet gedomineerd door een continue stroom van informatie. Binnen enkele decennia is ons leven getransformeerd. De grens tussen Real Life en virtueel is al bijna niet meer te trekken. Draagt het bij aan het geluk van jou als mens?

Maand van de geschiedenis

Dinsdag 17 oktober, 16:30 – 18:00 uur, FLOOR-tribunes, Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert FLOOR een het collegecafé: Leven voor de Like. Luuk Heezen gaat in gesprek met Mark Traa (redacteur Quest), Miriam Rasch (filosoof en HvA onderzoeker Digitale Media) en Sanne Bloemink (journalist en schrijver) over geluk in relatie tot social media. Vroeger was alles anders, het leven ging langzamer en we hadden als mens minder impulsen te verwerken. Vandaag en waarschijnlijk ook in de toekomst, is alles online. Als mens wordt je beïnvloed door miljoenen impulsen, de stroom van informatie gaat sneller. Zijn we met al die informatie gelukkiger dan vroeger? Praat mee tijdens het CollegeCafé: Leven voor de Like.

• 16:00 inloop
  • 16:30 start programma
  • 17:30 borrel

Over de sprekers

Mark Traa is redacteur bij het wetenschappelijk tijdschrift Quest en deed onderzoek naar contactadvertenties uit vervlogen tijden. In het krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek vond hij meer dan 400 contactadvertenties.

Miriam Rasch werkt als onderzoeker en docent bij het Instituut voor Netwerkcultuur van de Hogeschool van Amsterdam. Ze schrijft essays en kritieken voor onder meer De Gids, De Groene Amsterdammer, Revisor en het Amerikaanse deep-webmagazine The Torist. In 2015 won ze de Jan Hanlo Essayprijs Klein.

Sanne Bloemink werkte als jurist in New York. Aan de hand van haar ervaringen besloot ze te stoppen met haar juristenwerk en begon in plaats daarvan te schrijven over haar eigen zoektocht naar geluk en de geluksindustrie. Het resultaat lees je terug in haar boek: Happy Me.

Meld je aan voor CollegeCafé: Leven voor de Like

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 10 oktober 2017