Community development

Project

Maar liefst 28 internationale studenten van de minor Human Rights and Civil Society zijn in februari gestart met hun onderzoek in vier gebieden in Amsterdam.

De studenten voeren een community based onderzoek uit waarbij mensenrechten centraal staan. De community wordt actief betrokken bij het onderzoek en zij dragen een voor hen relevant thema aan waar de studenten samen met de community onderzoek naar doen.

In hun onderzoek staat het FabCity-onderzoeksthema Community Development centraal.

Wat kan de community zelf ondernemen om actief met het onderzoekthema aan de slag te gaan? Welke kracht is aanwezig waardoor ze zelf het thema kunnen aanpakken?

De studenten organiseren in juni een bijeenkomst waarbij het dialoog, via creatieve methoden, met de de community en stakeholders over de voor de community relevante thema’s centraal staat.

Onderzoeksgebieden

# 02 – Indische Buurt
# 04 – Bijlmer Arena
# 06 – Wildemanbuurt
# 07 – Houthaven

Onderzoeksthema

1 – Community Development

FabCity Campus

Dit project maakt deel uit van het FabCity off-campus onderzoeksprogramma en Europe by People, het culturele programma rondom net Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie dat in november van start is gegaan. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is samen met Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) één van de kernpartners van dit programma en geeft mede vorm aan de FabCity Campus. Andere partners zijn onder meer AHK, HKU, Saxion, InHolland, Sandberg Instituut, Willem de Kooning Academie, Wageningen University en TU Delft.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 juni 2016

Project Info

Startdatum 11 apr 2016
Einddatum 26 jun 2016