Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

HvA Bibliotheek

HvA Bibliotheek

Studeren in de bibliotheekDe bibliotheek is er om je te ondersteunen bij de manier van studeren van nu. Dat betekent dat er gebruikt gemaakt wordt van de nieuwste technieken bij het toegankelijk maken van allerlei soorten media.

Voor elk domein is er een apart portaal. Dat wil zeggen dat er vakgeoriënteerde informatie voor je bijeengebracht wordt. Dat kunnen sets met databanken, online tijdschriften of scripties zijn maar ook allerlei, door de bibliotheek samengestelde pagina’s met specifieke informatie.
Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

Studeren in de mediatheekDe HvA-bibliotheek werkt samen met de UB van de UvA aan de ondersteuning van studenten, docenten en onderzoekers. De HvA Bibliotheek is te vinden op acht locaties van de HvA. In de leercentra van de bibliotheek kun je studeren, samen werken en advies vragen over het vinden van informatie.

Leercentrum Floor

Sinds september 2011 is Floor in bedrijf, het leercentrum van de HvA. Leercentrum Floor is vernoemd naar Floor Wibaut, is gehuisvest in het Kohnstammhuis en bestaat uit verschillende ruimtes die door studenten, docenten en medewerkers van de HvA kunnen worden gebruikt. Ook bedrijven en bewoners uit de buurt kunnen de ruimtes gebruiken.
Bij Floor staat kennis delen centraal. Zo kun je luisteren naar presentaties van lectoren, studenten, docenten en anderen die hun kennis willen delen. Ook vinden regelmatig debatten plaats. Uitgangspunt voor alle activiteiten is dat deze een open karakter hebben en dus voor iedereen toegankelijk zijn.

In het Kohnstammhuis organiseert de Bibliotheek Floor, het leercentrum van de HvA. Floor organiseert regelmatig debatten. Zie voor meer informatie: floor.hva.nl