Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Praktische informatie
Home separator Studeren aan de HvA separator Praktische informatie

Praktische informatie

Jaarrooster

Bekijk de indeling van semesters en het rooster van vrije dagen voor het komende schooljaar.

Studenten Service Centrum

Bij het Studenten Service Centrum (SSC) kun je terecht voor alle administratieve handelingen die voortvloeien uit je aanmelding, inschrijving, en uitschrijving als student. Voor eventuele vragen over de betaling van het collegegeld kun je hier eveneens terecht.

Juridische informatie

Lees meer over de regels die gelden voor (aankomende) studenten, extraneï en cursisten van de Hogeschool van Amsterdam. Niet alleen worden de regels toegelicht, maar er wordt ook vrijwel steeds verwezen naar waar een bepaald onderwerp in de officiële regelgeving is te vinden. Hierdoor wordt de lezer snel en zo volledig mogelijk geïnformeerd.

Geldzaken

Lees hier alles over geldzaken. Van betaling van college- en cursusgeld tot incasso’s en terugbetalingen van de HvA zoals declaraties.

Gezondheid

GezondheidSpeciaal voor studenten is er het Bureau Studentenartsen. De studentenartsen verrichten hetzelfde werk als gewone huisartsen, maar zijn daarnaast gericht op de specifieke aspecten van het studentenleven. Voor persoonlijke en studieproblemen kun je ook terecht bij de studentenpsycholoog.

 

Gebouwen en voorzieningen

Facilitaire voorzieningenDe vele opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam zijn gehuisvest in een aantal locaties verspreid over de stad. De gebouwen hebben lokalen voor elke vorm van onderwijs (groepsruimtes, computerlokalen, collegezalen, studielandschappen).

 

ICT

ICTInformatie- en Communicatietechnologie (kortweg: ICT) vormt binnen de Hogeschool van Amsterdam een integraal deel van de organisatie en het onderwijs. Alle studenten en medewerkers hebben met hun computers toegang tot de lokale netwerken.

 

Bibliotheek

MediathekenDe bibliotheken van de Hogeschool van Amsterdam werken intensief samen. Ze lopen voorop in het toepassen van de nieuwste technieken en het ontsluiten van de moderne media om informatie voor jou toegankelijk te maken en je op die manier te ondersteunen bij je studie.

 

Studentmentoren

StudentmentorenStudentmentoren zijn succesvolle studenten van de Hogeschool van Amsterdam die aspirantstudenten (instroom) en medestudenten (doorstroom) begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze. Daarnaast begeleiden ze studenten bij het studeren aan de hogeschool.

 

Taalondersteuning

TaalondersteuningTeksten zonder spelfouten, goed onder woorden brengen wat je bedoelt, een goede opbouw in de tekst, een leesbaar verslag. De afdeling Studentenzaken biedt studenten van de Hogeschool van Amsterdam ondersteuning op het gebied van de Nederlandse taal.

 

Het Juridisch Spreekuur

het-juridisch-spreekuur_kleinHeb je juridische hulp nodig, dan zit je als student van de Hogeschool van Amsterdam goed. Het Juridisch Spreekuur (HJS) biedt studenten van de HvA gratis juridisch advies en ondersteuning op de volgende rechtsgebieden: Arbeid en inkomen, Belastingen, Consumentenrecht en Wonen.