Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Amstelcampus

Amstelcampus

De Hogeschool van Amsterdam realiseert een unieke stadscampus op de kop van de Wibautstraat: de Amstelcampus. Een bruisende plek waar studenten, docenten én stad elkaar ontmoeten. De Amstelcampus is meer dan onderwijs alleen. Het is een unieke combinatie van studeren, wonen, werken en recreëren. Naast onderwijsvoorzieningen komen er studentenwoningen, sportfaciliteiten, horeca, service winkels en openbare ruimtes als hoven en pleinen. Een stadscampus midden in de Amsterdamse samenleving en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Amstelcampus: inspirerend en dynamisch

De Amstelcampus is een echte stadscampus die het onderwijs binnen de HvA samenbrengt. Een dynamische en kennisrijke plek die studenten, docenten, medewerkers en buurtbewoners met elkaar verbindt. Vanaf de Amstelcampus trekken studenten de wijken in voor projecten en onderzoeken, om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Tegelijkertijd zullen bedrijven en instellingen zich graag in de nabijheid van deze omgeving van kennisontwikkeling en onderzoek willen vestigen.

Studeren op een hotspot

Deze inspirerende omgeving heeft een belangrijke upgrade ondergaan. De Wibautstraat is verrijkt met brede stoepen, bomen en fietspaden. De Amstelcampus is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. De nieuwe leercentra en pleinen zoals het Kohnstammhof, stimuleren de interactie met de buurt, zodat de Amstelcampus echt een ontmoetingsplaats is. De stadscampus is open, licht en toegankelijk opgezet en heeft hierdoor een uitnodigend karakter. Duurzaamheid is belangrijk op de Amstelcampus: er is rekening gehouden met het milieu en energiegebruik.

Ruimte voor mensen

Met 30.000 studenten en medewerkers in 2015, is de stadscampus een factor van formaat in het maatschappelijke leven van Amsterdam. Vier van de zeven gebouwen van de Amstelcampus zijn inmiddels gereed en in gebruik genomen. Verder komen er circa 280 woonunits voor studenten, een nieuwe sporthal, restaurants, terrasjes, coffeecorners en serviceshops. De Amstelcampus voorziet bovendien in leercentra, parkeergarages en (inpandige) fietsenstallingen. Dat klinkt omvangrijk en dat is het ook. Tegelijk is de campus zo opgezet dat je er snel je plek vindt en je er thuis voelt.

Meer weten?

Ga naar www.hva.nl/amstelcampus voor meer informatie, beeldmateriaal en het laatste nieuws. Hier vind je ook de meest gestelde vragen over de Amstelcampus en kun je zelf een vraag stellen.