Deze melding verbergen X

De HvA maakt op haar websites gebruik van cookies. Meer info

Tafelbergweg

Tafelbergweg

De studenten van de Tafelbergweg kunnen van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur bij het Studenten Service Centrum (SSC Tafelbergweg) terecht voor:

 • Algemene informatie
 • Vragen omtrent aanmelding, inschrijving en uitschrijving

Contactgegevens

Email-adres: frontoffice-ashp@hva.nl
Telefoon: 020 – 595 41 80
Telefax: 020 – 652 11 41

Bezoekadres:
Tafelbergweg 51
1105 BD Amsterdam.

Postadres:
Hogeschool van Amsterdam
Studentenadministratie Tafelbergweg
Antwoordnummer 393
1100 VC Amsterdam

plus

Inschrijving aan de HvA

Aanmelden via Studielink

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Meld je dan aan in via Studielink. Om je aan te melden ga je als volgt te werk:

 • Ga naar Studielink
 • Log in met je DigiD
  Als je in Nederland woont, moet je met DigiD inloggen. Hier kun je een DigiD aanvragen.
  Woon je niet in Nederland? Dan kun je via de link Aanvragen inloggegevens en inloggen een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen.
 • Let er op dat je het juiste studiejaar kiest. Wanneer je na de zomer wilt beginnen kies je voor studiejaar 01-09-2012/31-08-2013

Lotingsopleiding: Wil je je voor fysiotherapie aanmelden, zorg dan dat je uiterlijk 15 april je DigiD hebt aangevraagd en geactiveerd. Zo voorkom je dat je de deadline van 15 mei voor de inschrijving mist.

Na je aanmelding in Studielink ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. Hierin word je op de hoogte gesteld van het verdere verloop van je inschrijving en van de betaling van het collegegeld.

Uitzondering: aanmelders voor de opleiding fysiotherapie ontvangen pas na 15 juli een bevestigingsmail, mits ze door DUO zijn ingeloot.

Starten in de Hoofdfase

Heb je al een propedeuse getuigschrift van de opleiding die je wilt volgen, of wil je je voor de versnelde route van een opleiding aanmelden?
Kies dan bij je verzoek tot inschrijving in Studielink bij “Start in eerste jaar” de optie “nee”.

Let op: Als je je wilt inschrijven als hogerejaars, is daarvoor toestemming nodig van de examencommissie van de opleiding.

Aanmelden met een buitenlands diploma

Wil je aan de HvA gaan studeren met een buitenlandse vooropleiding? Dan moet je diploma gewaardeerd worden.

E-mail een scan van onderstaande documenten naar Studielink kun je de status van je inschrijving aan de HvA volgen.
Als je je inschrijfverzoek wilt annuleren, jezelf wilt uitschrijven, of gegevens wilt veranderen (zoals je adres), dan kan je dat allemaal doen via Studielink.

Betalen van het collegegeld

In de bevestigingsmail die je binnenkort (vanaf april) krijgt, staat hoe je je collegegeld kan betalen. Informatie over de hoogte van het bedrag vind je hier.

Definitief ingeschreven

Je bent ingeschreven als je aan alle volgende voorwaarden hebt voldaan:

 • Je diploma (havo, vwo of mbo niveau 4) door de HvA of DUO is gecontroleerd en toelating geeft tot de door jou gekozen opleiding of je hebt een toelatingsonderzoek aan de HvA succesvol afgerond.
 • Je persoonsgegevens zijn gecontroleerd door het GBA (via Studielink) of door de HvA.
 • Je hebt vóór de aanvang van het studiejaar je collegegeld betaald of je volledig ingevulde en ondertekende machtiging is binnen bij de Centrale Studentenadministratie.

Als bewijs van inschrijving ontvang je een verklaring van inschrijving.

Start colleges maandag 27 augustus 2012

De groepsindelingen en lesroosters kun je vanaf maandag 20 augustus vinden in de map “NIEUWE STUDENTEN 2012” op de onze intranetsite: intra.ashp.hva.nl
Je kunt je met gebruikersnaam en wachtwoord van je HvA account aanmelden op de intranetsite.

Aanvullende vragen?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving, kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de Centrale StudentenAdministratie 020 – 595 2790.

plus

Betaling collegegeld door werkgever

Algemene informatie over de collegegeldtarieven en de collegegeldbetaling vind je hier.

Informatie voor studenten wiens werkgever het collegegeld betaald

Als een werkgever het collegegeld betaalt, heeft de Hogeschool van Amsterdam een garantieverklaring nodig. Hierin gaan de werkgever en de student er beide mee akkoord dat de werkgever het collegegeld gaat betalen. De verklaring moet dus door beide partijen worden getekend. Na je aanmelding in Studielink sturen wij een dergelijke garantieverklaring naar je werkgever toe.

Nieuwe studenten

De garantieverklaring ligt vanaf april bij je werkgever klaar om te tekenen.

Hogerejaars studenten

Studenten met een contract bij het AMC, GGZ inGeest, Slotervaart Ziekenhuis en Flevoziekenhuis: de garantieverklaring ligt vanaf april bij je werkgever klaar om te tekenen.
Studenten met een contract bij Arkin: de garantieverklaring ligt vanaf april bij de studentenadministratie Tafelbergweg, kamer B106 klaar om te tekenen.

Let op: verzuim je het de garantieverklaring te tekenen, dan kan je werkgever je collegegeld niet betalen en moet je er zelf voor zorg dragen.

plus

Collegekaart en legitimatie

Collegekaart

Wanneer je aan alle voorwaarden voor (her)inschrijving hebt voldaan, dan ontvang je per post de collegekaart.

Collegekaart kwijt?
Je kunt een duplicaat aanvragen bij het SSC, kamer B 1.06, 1ste verdieping.

Legitimatie

Nog geen collegekaart thuis ontvangen? Zorg dan dat je je OV-kaart of een identiteitskaart voorzien van een pasfoto bij je hebt. Binnen de gebouwen van de HvA geldt een identificatieplicht.

plus

Boekenlijsten

Studieboeken kun je aanschaffen bij onze boekhandel in de Hogeschool; tijdens de eerste lesdag is hiervoor prima gelegenheid. Op vertoon van je collegekaart ontvang je zelfs 5% korting op je boekenpakket (geldt uitsluitend op voorgeschreven Nederlandstalige studieboeken vanaf 2 of meer verschillende titels).

Ook bieden wij je de mogelijkheid de boeken voor het eerste blok via internet te bestellen via www.studystore.nl. Kies bij de “Boekenlijstzoeker” studieniveau HBO, plaats Amsterdam en instelling HvA Tafelbergweg HBO, en dan de boekenlijst van het eerste jaar van je opleiding.

Titels die nog niet zijn verschenen bij aanvang van je studie zijn niet via onze internetsite beschikbaar, maar kun je t.z.t. in de boekhandel op de Tafelbergweg aanschaffen.

Ook aanvullend studiemateriaal is uitsluitend beschikbaar in de boekhandel, niet via internet.

plus

Studieboekhandel studystore

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam heeft boekhandel studystore de boekvoorziening voor het studiejaar 2012 – 2013 georganiseerd. Als student Fysiotherapie, Ergotherapie, Oefentherapie of Verpleegkunde kun je in de hogeschoolboekhandel op de Tafelbergweg het hele jaar terecht voor alle voorgeschreven en aanbevolen studieboeken, studiemateriaal en uittreksels. Omdat je af en toe ook moet kunnen ontspannen verkopen wij naast ”verplichte“ literatuur ook leuke boeken. De hogeschoolboekhandel is een échte boekhandel; alle titels kun je bestellen. Ook vind je bij ons o.a. wenskaarten, kantoorartikelen en studiemateriaal. Vanaf maandag 13 augustus ben je welkom aan de Tafelbergweg 51 (je vindt ons op de begane grond in het HvA-gebouw). In onze winkel kan contant, met pin en/of met creditcard worden betaald.

Voordelen van hogeschoolboekhandel studystore

 • Bij aanschaf van 2 of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken 5% korting!
 • Je bent verzekerd van een vakkundige en snelle behandeling!

Bereikbaarheid van de boekhandel:
In de binnenstraat, direct naast het restaurant.
Telefoon: 020 – 595 4294
E-mail: tafelbergweg@studystore.nl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

plus

Readers / Studiehandleidingen

De readers en studiehandleidingen van alle opleidingen van de ASHP (behalve SPV en ESP) kunnen worden besteld en betaald via de website van Océ:
https://hva.oce.nl/.Het afhalen van de bestelling geschiedt bij de Océ Copyshop in de binnenstraat van het gebouw Tafelbergweg (begane grond). Daar kun je ook met je vragen terecht.Je docenten kunnen je vertellen of de readers ook / of alleen via het intranet te downloaden zijn.
plus

Studiegidsen en studentenstatuut

Je ontvangt de studiegids tijdens de eerste lesweek. De digitale versie is uiterlijk vanaf half juli hier beschikbaar.

Voor meer informatie over het Studentenstatuut klik je door naar: www.juridisch.hva.nl.

Aanpassingen in de studiegidsen voor het studiejaar 2012-2013 zijn mogelijk.

plus

Decanaat

Studeren met een functiebeperking of chronische ziekte.

De Hogeschool van Amsterdam wil studenten met één of meerdere functiebeperkingen ondersteunen. Functiebeperkingen kunnen lichamelijk, zintuiglijk maar ook van psychische aard zijn. Ook studenten die dyslectisch zijn of een chronisch ziekte hebben kunnen functiebeperkingen ervaren die de studieloopbaan ongunstig beïnvloeden.

Het is beleid van de gezondheidsopleidingen op de locatie Tafelbergweg om studenten met functiebeperkingen te ondersteunen met noodzakelijke en geschikte voorzieningen zodat belemmeringen bij de studieloopbaan mogelijk al in een vroeg stadium voorkomen kunnen worden. Om in aanmerking te kunnen komen voor dergelijke voorzieningen is het van belang dat je voor aanvang van het studiejaar (of zo snel mogelijk bij aanvang van het studiejaar) contact zoekt met een studentendecaan op de locatie waar jouw opleiding wordt gegeven. De studentendecaan kan jou informeren en adviseren over de beschikbare materiele en immateriële voorzieningen.

Jij kunt met de studentendecaan bespreken welke voorzieningen wenselijk zijn en hoe en of deze te realiseren zijn. Een gesprek met de studentendecaan is volstrekt vertrouwelijk.

Studentendecanen Tafelbergweg:

Opleidingen Fysiotherapie / Ergotherapie / Mensendieck / HBO Verpleegkunde
Dag Spreekuur Studentendecaan Kamer Telefoon
maandag Geen spreekuur
dinsdag 12.00-13.00 Sjouke van Brederode
s.van.brederode@hva.nl
D1.21 020 – 595 42 07
Reina Dooijewaard
r.b.j.dooijewaard@hva.nl
D1.23 020 – 595 43 77
woensdag Geen spreekuur
donderdag 12.00-13.00 Sjouke van Brederode
s.van.brederode@hva.nl
D1.21 020 – 595 42 07
Reina Dooijewaard
r.b.j.dooijewaard@hva.nl
D1.23 020 – 595 43 77
vrijdag
(aanwezig tot 14.00)
12.00-13.00 Reina Dooijewaard
r.b.j.dooijewaard@hva.nl
D1.23 020 – 595 43 77

plus

Woningzoekenden

Op kamers

Indien je in Amsterdam of omgeving wilt komen wonen, zal het niet makkelijk zijn om woonruimte te vinden. Onmogelijk is het echter niet. Om je enigszins te helpen wordt een aantal adressen genoemd van niet commerciële kamerbureaus (en één commercieel bureau). Je moet ervan uitgaan dat bonafide commerciële bureaus zeldzaam zijn en in ieder geval duurder. Bij de hoogte van de huren is als richtlijn aan te geven ongeveer € 180,- á € 300,- voor een eenvoudige kamer.

N.B.: In verband met de lange wachttijden is het van groot belang je nu reeds in te schrijven. Bij het begin van het studiejaar sta je dan al een tijd op de wachtlijst.

Op deze pagina worden de belangrijkste mogelijkheden genoemd in Amsterdam.

Van belang is ook:

 • Bij het huren van een kamer zul je je op dat adres moeten inschrijven bij het GBA (gemeentelijke basis administratie). Studiefinanciering (IB-groep) controleert bij het GBA of je echt uitwonend bent. Bij het huren bij particulieren kan dit soms problemen geven.
 • Je doet er goed aan je in te schrijven bij WoningNet. Deze organisatie verdeelt de woningen in Amsterdam en omstreken. Vaak zijn er lange wachtlijsten en hoe eerder je ingeschreven staat hoe beter. Zie voor verdere informatie en aanmelding: www.woningnet.nl
 • Ook is het aan te raden informatie te zoeken op de volgende websites:

Rochdale / Duwo

Op zoek naar een studentenwoning?

Voor onderstaande projecten kunnen studenten zich bij Stichting DUWO inschrijven:

Onderstaande projecten zijn in ontwikkeling:

Om een huurovereenkomst met Rochdale te kunnen afsluiten, heeft u een
verhuurdersverklaring nodig.

Informatie en inschrijving

Vestiging Amsterdam
Spinozastraat 51-53
1018 HJ Amsterdam
Telefoon (020) 344 95 44
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur
of e-mail naar: amsterdam@duwo.nl.

DUWO Amstelveen
Uilenstede 108
1183 AM Amstelveen
Telefoon (020) 543 11 00
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur , of e-mail naar: amstelveen@duwo.nl

Adressen

Amsterdams steunpunt wonen (asw)

Er is een spreekuur voor mensen met problemen met kamers en/of interesse in woongroepen voor jongeren op de volgende tijden:

 • maandag tot en met donderdag 10.00 – 17.00 uur
 • donderdagavond 19.00 – 21.00 uur
 • vrijdag 10.00 – 13.00 uur

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 32, 1012 RZ Amsterdam
Telefoon: 020 – 5230 130
Internet: www.steunpuntwonen.nl
Email: info@steunpuntwonen.nl

SRVU Studentenvakbond

De SRVU heeft een kamerbemiddelingsbureau, waarvan alle jongeren gebruik kunnen maken. Om gebruik te kunnen maken van het kamerbemiddelingsbureau dien je lid te worden. Een lidmaatschap kost € 10,- en een pasfoto is vereist.

De belangrijkste diensten op een rij:

 • Studentenvakbond: collectieve belangenbehartiging op landelijk en lokaal niveau
 • Kamerbureau: kamerbemiddeling
 • Juridisch advies: individuele belangenbehartiging

Adres: De Boelelaan 1083-A, 1081 HV Amsterdam- Buitenveldert
Telefoon: 020 – 598 9422
Internet: www.srvu.org
e-mail: bestuur@srvu.org.nl of kamerbureau@srvu.org

Openingstijden

 • maandag t/m vrijdag 13.00 – 16.00 uur

ASVA- studentenunie

Studenten kunnen gebruik maken van het kamerbemiddelingsbureau van de ASVA- studentenunie, indien zij lid worden. Een lidmaatschap kost € 15,-.

Indien er een aanbod van kamers is dan worden deze toegewezen door loting, maandag t/m vrijdag om 16.00 uur. Je kunt van tevoren opbellen of op internet kijken of er kamers zijn. Er wordt een borg van € 5,- gevraagd voor het meegeven van een adres. Deze laatste € 5,- krijg je altijd terug, ook bij het vinden van een kamer. Neem € 5,00 mee voor de gegevens vd verhuurder. Kom je niet wordt de kamer aan iemand anders gegeven. Je komt op een lijst te staan. Na 5 dagen verneem je of je de gelukkige bent.

Adres: Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam (vlak bij het service & informatie centrum van de UvA)
UvA Service & Informatie Centrum, Balie 7
Telefoon: 020 – 525 2926 Internet: www.asva.uva.nl e-mail: studentenbalie@asva.nl

Openingstijden

 • 12.30 – 16.00 uur

Eenkamerflats

Van oudsher bestaan er z.g. studentenflats/-huizen. Alleen voltijd studenten in het MBO en Hoger Onderwijs kunnen gebruik maken van deze voorzieningen. Daarnaast bestaan er regelingen waarbij studenten van de VU resp. de UvA soms voorrang krijgen. Een groot voordeel van het huren van een kamer in deze flats is dat zo’n kamer erkend wordt als een zelfstandige woonruimte en je dus huursubsidie kunt aanvragen. Bij het huren van een kamer bij een particulier (die zelf hoofdbewoner is) kan dit niet.

www.duwo.nl (voorheen Intermezzo)

Zelfstandige woningen

Wie ‘Uilenstede’ zegt, zegt ‘kamers’. En wie dat zegt, heeft in negen van de tien gevallen gelijk. Maar toch niet altijd, want op Uilenstede zijn ook veel zelfstandige woningen. Om precies te zijn 33 éénkamerwoningen, 155 tweekamerwoningen en 73 driekamerwoningen. De woningen zijn verdeeld over vijf (soorten) gebouwen:

 1. Uilenstede 102;
 2. het Combinatiegebouw (Uilenstede 280 t/m 422);
 3. de torenflats (o.a. Uilenstede 266 t/m 278);
 4. Uilenstede 52 t/m 70, en het;
 5. Atrium (Uilenstede 71 t/m 85)

Kijk ook op: www.uilenstedenieuws.nl.

Uilenstede is waarschijnlijk de bekendste ‘studentenwijk’ van Amsterdam en omgeving. Er wonen ruim 3.000 jongeren in enkele toerenflats, hoogbouw en laagbouw. Alleen jongeren die (gaan) studeren in de regio Amsterdam kunnen via StudentenWoningWeb in aanmerking komen voor een kamer op Uilenstede.

Het zijn allemaal appartementen,heel verschillend. Vaak ideale woningen voor starters. Daarom worden deze zelfstandige woningen toegewezen aan studerende huurders van Duwo. Meer informatie over het woningaanbod, toewijzingscriteria en voorwaarden vind je op de
pagina woningaanbod – huurders Duwo.

Voor vrijwel alle appartementen op Uilenstede geldt dat in de huur een flink pakket aan servicekosten is opgenomen, zoals gas, elektra en water. Uitzondering is het Atrium (Uilenstede 71 t/m 85), waar het servicepakket een stuk beperkter is.

Mogelijk veranderen de voorwaarden en procedures van intermezzo (zie voor mee info de website van intermezzo.org.

Studentenwoningweb.nl

De studenten kunnen via studentenwoningweb 1x per week reageren, (iedere dinsdagochtend een nieuw aanbod) wie het langst staat ingeschreven krijgt een woning.

Op StudentenWoningWeb kun je reageren op studentenwoningen van de deelnemende woningcorporaties. Op dit moment zijn dit De Key, Duwo en Ymere.

Voor nadere informatie over je inschrijving kun je terecht bij de deelnemende woningcorporaties. Dit kan telefonisch bij De Key via telefoonnummer 020-6214500 of bij Duwo via telefoonnummer 020-5431100 op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur of per e-mail via info@studentenwoningweb.nl.

Via www.studentenwoningweb.nl kun je ‘De woongids voor Studenten’ van de Gemeente Amsterdam aanvragen.

Meer informatie over de voorrangsregeling voor eerstejaars studenten van de UvA is te vinden op de website van de UvA.
Voor informatie over de voorrangsregeling voor eerstejaars studenten van de VU, de ACTA en het ROC van Amsterdam Airport kun je contact opnemen met woningcorporatie Duwo via telefoonnummer 020-5431100.

De huidige wachttijd wordt geschat op circa 12 maanden. Schrijf je dus nu al in.

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 30,00. Je betaalt de inschrijving door een eenmalige. Je mag niet jonger zijn dan 15 jaar. Informatiestroom loopt via PC en emailadres. Deze site is voornamelijk bestemd voor voltijdstudent MBO of HBO of Universitaire instelling.

Een afgesloten huurovereenkomst is altijd voor bepaalde duur. De voorwaarde is wel dat je bij woningnet ingeschreven staat.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij:

DUWO
Adres: Uilenstede 108, 1183 AM Amstelveen
Telefoon: 020 – 543 1100

Openingstijden

Wonen algemeen

Verreweg het grootste aanbod van huurwoningen in Amsterdam en omstreken vind je op www.woningnet.nl. Je kunt je bij WoningNet inschrijven vanaf je 18e. De woningen worden voor onbepaalde tijd verhuurd en in de regel duurt het een tijd voordat je kans maakt om voor een woning in aanmerking te komen. De snelheid waarmee je een woning kunt vinden, hangt natuurlijk af van de gemeente, de buurt en het type woning dat je zoekt. Via www.woningnet.nl kun je je slaagkansen inschatten.

Woonstichting “De Key”

De leeftijdsgrenzen zijn 16 t/m 27 jaar. Je inkomen mag niet hoger dan € 18.700,- bruto per jaar zijn. Wachttijden voor kamers in de binnenstad zijn langer dan voor kamers in de flats aan de rand van Amsterdam. Het aanbod van kamers wordt iedere maandag bekend gemaakt via internet en je kunt dan inschrijven op één aanbod. De inschrijver met de langste inschrijvingstijd krijgt de kamer toegewezen. Er is momemteel géén wachttijd. In de maanden juli t/m februari hebben de 1e jaarsstudenten van de UvA met lange reistijden voorrang. De inschrijvingskosten bedragen € 30,-. Verdere informatie via de telefoon of internet. Aanmelding via internet.

Adres: Hoogte Kadijk 179 – 189, 1018 BK Amsterdam
Postbus 2643, 1000 CP Amsterdam
Telefoon: 020 – 621 4500 of 020 – 621 4333

Vragen over algemene zaken: InformatiecentrumWonen 020 – 6214 333
Fax : 020 – 6214 322, Email: info@dekey.nl

Openingstijden:

 • maandag t/m donderdag 8.30 – 16.30 uur, vrijdag 8.30 – 12.30 uur
 • website: www.dekey.nl

Stichting casa academica (casa 400)

Deze stichting verhuurt ook kamers aan studenten. De geschatte wachttijd is 4 maanden. De kamers zijn iets luxer en duurder € 329,- per maand) dan in andere studentenflats. Je kunt echter huursubsidie aanvragen. Dat komt neer op zo’n € 55,- huursubsidie per maand. Een nadeel is dat je er tussen 1 juni en 1 oktober niet kunt wonen; dan wordt het gebouw als hotel geëxploiteerd. Inschrijfgeld € 20,00.

Adres: James Wattstraat 75, 1097 DL Amsterdam (bij het Amstelstation)
Telefoon: 020 – 665 7181 (studentennummer)
Internet: www.studentencasa400.nl
E-mail: students@casa400.nl

Andere mogelijkheden

Anti-kraak wonen

In Amsterdam (en ook in andere steden) bestaan mogelijkheden om “anti-kraak” te gaan wonen. De voorwaarden wisselen en het is altijd tijdelijk. Meer informatie in Amsterdam vind je bij voorbeeld via: www.anti-kraak.nl of www.adhocbeheer.nl.

Students For Students Housing

Sinds 1995 legt Students for Students zich toe op de bemiddeling in woonruimte voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten, maar ook werkende jonge mensen kunnen bij ons terecht.

Wij bemiddelen woonruimte door het hele land, Mede door onze goede contacten op universiteiten en hoge scholen zijn wij in staat om iedereen optimaal te bedienen. Op deze website vind je ons woningaanbod en het inschrijfformulier.

Telefoon: 020 – 618 90 17
Internet: www.sfshousing.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur.

Zoeken via de media

Eveneens kun je proberen een kamer te vinden door het napluizen van advertenties, of je kunt zelf een advertentie zetten.
Gratis adverteren kun je in Via Via (komt iedere maand uit), opgeven via tel: 0900 – 8428 (25 cent per minuut) of langsgaan op de Prinsengracht 675 te Amsterdam.
Betaald adverteren kun je het beste doen in de volgende dag- en stadsbladen: