Hogeschool van Amsterdam

mw.  J.H. Stubbe (Janine)

Lector Sportzorg

Dr. Janine Stubbe (1977) studeerde Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2006 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderzoek naar de genetische factoren van sportgedrag en de relatie tussen sportgedrag en welbevinden.

Voor haar proefschrift ontving zij de Nederlandse Volksgezondheidsprijs. Van 2007 tot 2014 werkte Janine als onderzoeker bij TNO, waar zij de onderzoekslijn sport onder haar hoede had. Samen met haar team verrichtte zij onderzoek naar onder andere sportblessures, sportstimulering, prestatieverbetering, sportinnovatie en sporttechnologie. In 2011 ontving Janine voor haar onderzoek naar tennisblessures de International Tennis Federation Sport Science Research Grant.  

Sinds 2012 is Janine werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam. In 2013 is zij benoemd tot lector Sportzorg. Naast de onderzoeken die zij leidt, begeleidt ze promovendi bij hun promotietraject. Sinds 2014 is Janine ook lector bij Codarts (Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam). Hier verricht zij onderzoek naar de fysieke en mentale gezondheid van dansers, musici en circusartiesten. Janine heeft meerdere nationale en internationale publicaties geschreven.

Verder is zij redacteur van het Trendrapport Bewegen en Gezondheid dat elke twee jaar in opdracht van het Ministerie van VWS wordt uitgebracht. Daarnaast heeft zij veel ervaring met grootschalige dataverzamelingstrajecten. In opdracht van het Ministerie van VWS verzamelt zij data over blessures bij achttien verschillende sporten.   

Janine Stubbe heeft op 6 mei 2014 haar lectorale rede 
uitgesproken.    

Website lectoraat Sportzorg