Hogeschool van Amsterdam

dhr.  mr. dr. C.L. Hoogewerf (Niel)

Docent-onderzoeker

Niel Hoogewerf studeerde Middeleeuwse geschiedenis en Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij promoveerde in 2001 aan de Universiteit van Amsterdam op een rechtshistorisch onderwerp.

Hij is werkzaam geweest als docent rechtsgeschiedenis, docent geschiedenis en docent recht. Sinds 2003 werkt hij als docent-onderzoeker aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft studieboeken gepubliceerd over het zoeken in juridische databanken, juridisch informatiemanagement, juridische onderzoeksvaardigheden en juridische basisvaardigheden. Het onderzoek binnen zijn deelprogramma Juridisch kennis- en informatiemanagement richt zich op actuele beroepsvraagstukken die zich bevinden op het terrein van het zoeken, ordenen, opslaan en toegankelijk maken van juridische informatie en kennis.

Als onderzoeker heeft hij onderzoeken verricht naar aanleiding van actuele beroepsvraagstukken op het terrein van het zoeken, ordenen, opslaan en toegankelijk maken van juridische informatie en kennis.