Hogeschool van Amsterdam

Voorlichtingsavond voor ouders

Maandag 30 oktober 2017

Voor u als ouder is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

De voorlichtingsavonden voor ouders worden georganiseerd op:

  • Maandag 30 oktober 2017, 19.30 - 21.00

U kunt zich via de aanmeldlink op deze pagina aanmelden. Wilt u nu al inzicht in hoe u uw kind kunt helpen bij zijn/haar studiekeuze? Dan kunt u het webinar van 27 februari jl. bekijken.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond voor ouders. Tijdens de avond 'Hoe help ik mijn kind kiezen?' gaat een studiekeuzecoach in op:

  • Het studiekeuzeproces;
  • Wat uw rol hierin is;
  • Hoe u op een constructieve manier een bijdrage levert aan dit proces.

U ontvangt een handig werkboek met opdrachten waaraan u thuis met uw kind kunt werken. 

Tijdens de voorlichtingsavond wordt GEEN informatie gegeven over de opleidingen, de instellingen of studeren in het algemeen. Wilt u hier wel informatie over? Dan nodigen we u van harte uit om onze open dagen te bezoeken.

Aan de voorlichtingsavond voor ouders zijn geen kosten verbonden.

De eerstvolgende voorlichtingsavond voor ouders wordt georganiseerd op:

  • Maandag 30 oktober 2017, 19.30 - 21.00

U kunt zich vanaf 1 oktober op deze pagina aanmelden voor de voorlichtingsavond.

Openbaar vervoer en parkeren

Het Science Park is een relatief nieuwe onderwijslocatie en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Science Park loopt u in ca. 5 minuten naar Science Park 904. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Amstel rijden verschillende bussen naar het Science Park.

Er is betaalde parkeergelegenheid in de buurt van het gebouw. Deze bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van Science Park 904. 

Verhinderd?

Kunt u niet bij de voorlichtingsavond op 30 oktober aanwezig zijn? Dan organiseren de HvA en UvA op 12 februari 2018 nog een voorlichtingsavond.

Heeft u vragen over de voorlichtingsavond voor ouders? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 september 2017

3 tips voor ouders van keuzecoach Marieke van Schaik