Hogeschool van Amsterdam

Interessetest

Bij het kiezen van een studie is het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Je doet dat door verschillende acties te ondernemen. Een interessetest kan dan een goede eerste stap zijn.

Je bent binnenkort of recent geslaagd voor je havo, vwo of mbo en wilt gaan studeren, maar weet nog niet bij welke opleiding. Je kunt deze test ook maken en nabespreken als je al eindexamen hebt gedaan, maar nog niet eerder hebt gestudeerd.

Zit je in 5 of 6 vwo (of heb je al vwo-eindexamen gedaan, maar nog niet gestudeerd) en wil je je oriƫnteren op universitaire studies, dan kun je terecht bij Student Services van de UvA:
Studiekeuzeworkshop UvA
Studiekeuzetest UvA

Heb je al gestudeerd of wil je je studiekeuze herzien of switchen? Dan is deze test niet voor jou bedoeld. HvA-studenten kunnen met hun vragen terecht bij het keuzespreekuur (30 minuten, gratis). Met een keuzecoach bespreken zij het dilemma en maken ze een actieplan om dit aan te pakken. Meer informatie en aanmelden kan op de pagina van het Keuzespreekuur.
HvA-studenten kunnen ook kijken in de A-Z lijst van hun eigen opleiding onder 'Studiekeuze herzien' of op de HvA-website bij Studiekeuzeactiviteiten.

Als je hieronder op de knop 'Aanmeldformulier interessetest' klikt, krijg je de mogelijkheid een afspraak in te plannen voor het nabespreken van de interessetest. De inloggegevens voor het maken van de interessetest ontvang je nadat je een afspraak hebt gemaakt.

Het nabespreken duurt ongeveer 30 minuten.

Aan het maken van de interessetest en een nabespreking met een studievoorlichter zijn geen kosten verbonden.

LET OP: Als je op 'Aanmeldformulier interessetest' klikt, kom je in het Afsprakensysteem. Kies bij Afspraaksoort voor 'Nabespreking interessetest' en niet voor 'Intake Studiekeuzetraject UvA-HvA'.

Wil je meer informatie over een Intake Studiekeuzetraject UvA-HvA, ga dan naar de pagina van het Studiekeuzetraject UvA-HvA.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 7 februari 2018