Hogeschool van Amsterdam

Draadloos internet

Om gebruik te kunnen maken van de beveiligde en snelle draadloze netwerken 'hva' en 'eduroam', moet je op al je eigen apparaten wifi installeren. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Let op: om verbinding met het draadloze netwerk te kunnen maken heb je een HvA-ID én een werkende internetverbinding nodig.

Volg de onderstaande stappen: 

  1. Maak verbinding met het draadloze netwerk ‘HvA Open Wi-Fi’ (onbeveiligd) op een HvA-locatie of met een ander draadloos netwerk als je niet op een HvA-locatie bent (zoals thuis of in de trein).
  2. Als je gebruikmaakt van 'HvA Open Wi-Fi' wordt er een nieuw scherm geopend. Open zelf je browser als dit niet gebeurt en klik op 'Verbinden'. Je accepteert hiermee de voorwaarden.
  3. Als je een internetverbinding hebt open je een browser en ga je naar http://wifiportal.hva.nl. Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt (bijvoorbeeld Windows, Mac OS X of Android).
  4. * Controleer of je besturingssysteem klopt en klik op ‘JoinNow’.
  5. * Voer je HvA-ID@hva.nl (let op: dit is niet je e-mailadres) en je wachtwoord in. Het downloaden van de juiste instellingen start nu. Na deze stappen word je automatisch verbonden met het beveiligde netwerk 'hva' of 'eduroam'. Zo niet, maak dan handmatig verbinding.

* Stap 4 en 5 kunnen (afhankelijk van jouw apparaat) omgedraaid zijn.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Instructies wifi installeren voor Windows

Instructies wifi installeren Android

Instructies wifi installeren voor Apple

Gepubliceerd door  ICTS 11 mei 2017