Hogeschool van Amsterdam

Studentenwoningen

Van oudsher bestaan er zogenaamde studentenflats en studentenhuizen. Alleen voltijdstudenten in het mbo en hoger onderwijs kunnen gebruik maken van deze voorzieningen.

Een groot voordeel van het huren van een kamer in deze flats is dat zo'n kamer erkend wordt als een zelfstandige woonruimte en je dus huursubsidie kunt aanvragen. Bij het huren van een kamer bij een particulier (die zelf hoofdbewoner is) kan dit niet. 

Uilenstede

Uilenstede is waarschijnlijk de bekendste 'studentenwijk' van Amsterdam en omgeving, en ligt in Amstelveen. Er wonen ruim 3.500 jongeren in enkele torenflats, hoogbouw en laagbouw. Je deelt hier veelal met de keuken en soms sanitaire voorzieningen met de andere bewoners van jouw etage of woning. 

Alleen jongeren die (gaan) studeren in de regio Amsterdam kunnen via StudentenWoningWeb in aanmerking komen voor een kamer op Uilenstede. Toewijzing van deze zelfstandige woningen verloopt via DUWO.  Hier vind je meer informatie over het woningaanbod, toewijzingscriteria en voorwaarden.

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 december 2016