Hogeschool van Amsterdam

Andere mogelijkheden

Stichting Casa Academica (Hotel Casa 400)

Casa 400 ligt op de James Wattstraat (vlakbij station Amsterdam Amstel) en is in de zomer een hotel. Tijdens het studiejaar verhuurt deze stichting de 400 kamers aan studenten. Studenten van een van de in Amsterdam gevestigde Universiteiten, H.B.O.- of M.B.O.- instellingen kunnen hier gedurende de maanden oktober t/m mei een kamer huren.  

De kamers zijn iets luxer en duurder dan in andere studentenflats. Je kunt echter huursubsidie aanvragen. Om in te schrijven betaal je €25,00 inschrijfgeld, en de kamers worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Meer informatie via studentencasa400.nl.

The Student Hotel 

In dit hotel in Amsterdam-West, nabij het Mercatorplein, kun je voor korte termijn (bijvoorbeeld een paar nachten), tot een paar semesters (met een maximum van één studiejaar) een kamer huren. Ook handig voor gasten, of om je ouders een nachtje te laten logeren. Er zijn 700 kamers beschikbaar, waaronder kamers met een eigen badkamer. De meeste gasten delen samen de keuken, maar de duurdere suites heb je de keuken voor jezelf. Meer informatie over The Student Hotel via thestudenthotel.com/amsterdam.

Anti-kraak wonen

In Amsterdam (en ook in andere steden) bestaan mogelijkheden om 'anti-kraak' te gaan wonen. De voorwaarden wisselen en het is altijd tijdelijk. Meer informatie in Amsterdam vind je bij voorbeeld via: www.anti-kraak.nl of www.adhocbeheer.nl.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 september 2014