Hogeschool van Amsterdam

Studiekeuze herzien

Begeleiding bij je studiekeuze

Als je hulp kunt gebruiken bij het opnieuw maken van je studiekeuze bieden de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) een aantal studiekeuzetrajecten aan, variërend in duur van 30 minuten tot 3 maanden.

Aanbod

Voor wie?

  • studenten die met hun studie zijn gestopt en een nieuwe keuze willen maken.
  • studenten die twijfelen over hun huidige studiekeuze.
  • studenten die er even tussenuit zijn geweest en behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van hun studiekeuze.

Het doel van de studiekeuzetrajecten is om studenten bewuste keuzes te laten maken door een goede oriëntatie en een goed zelfonderzoek.

Voor het doorlopen van een effectief studiekeuzeproces zijn drie factoren van belang, die bij deze studiekeuzetrajecten aan bod komen:

  1. Verken jezelf: als je een keuze wilt maken, is het belangrijk een duidelijk beeld van jezelf te hebben. Wie ben je, wat kun je en wat wil je?
  2. Verken de mogelijkheden: hiervoor is het belangrijk om de verschillende studierichtingen binnen het hoger onderwijs (universiteiten en hogescholen) en eventueel je beroepsmogelijkheden te verkennen.
  3. Kom in actie: om jezelf en je mogelijkheden te verkennen, zul je actie moeten ondernemen. Door een concreet actieplan op te stellen en uit te voeren kom je verder in je studiekeuzeproces.
Gepubliceerd door  Studentenzaken 22 augustus 2017