Hogeschool van Amsterdam

Keuze-3-Daagse

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

De Keuze-3-daagse bestaat uit twee cursusdagen en één gesprek met de keuzecoach. Het resultaat is een gericht actieplan om uiteindelijk zelfstandig een bewuste studiekeuze te kunnen maken. 

Studeer je aan de UvA? Kijk dan ook op uva.nl/studieswitch.

logo van de uva en de hva

In een groep en onder begeleiding van een coach neem je jezelf en je interesses onder de loep en maak je een studie- en beroepskeuzetest. Daarnaast onderneem je zelfstandig een aantal oriënterende acties, zoals het bezoeken van open dagen, meelopen of het interviewen van studenten.

Twee dagen werk je in groepsverband (ca. 10 personen) aan verschillende opdrachten en tests. Je maakt een plan waarin staat wat je gaat doen om tot een keuze te komen. Je voert in je eigen tijd jouw plan uit, bezoekt open dagen of loopt mee met studenten. Daarnaast maakt je studiekeuzecoach een afspraak met je voor een individueel gesprek van een uur. Je bent gemiddeld drie dagen bezig met deze keuzecursus.
De Keuze-3-daagse vindt zoveel mogelijk plaats rondom de HvA open dagen. Het bezoeken van open dagen is onderdeel van de keuzecursus.

Lees voor een impressie van de Keuze-3-daagse het artikel op Folia Web.

Het doel van alle studiekeuzetrajecten is om je bewuste keuzes te laten maken door een goede oriëntatie en zelfonderzoek. Voor het doorlopen van een effectief studiekeuzeproces zijn drie factoren van belang:

 1. Verken jezelf: als je een keuze wilt maken, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld van jezelf hebt. Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
 2. Verken de mogelijkheden: onderzoek de verschillende studierichtingen binnen het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten). Bekijk en ervaar eventueel ook je beroepsmogelijkheden. 
 3. Kom in actie: om jezelf en je mogelijkheden te verkennen, zul je actie moeten ondernemen. Door een concreet actieplan op te stellen en uit te voeren, kom je verder in je studiekeuzeproces.

Deelname aan de Keuze-3-daagse kost € 150,- voor studenten die studeren of gestudeerd hebben aan de HvA of UvA,  € 250,- voor anderen.
In het aanmeldformulier dien je op de eerste pagina een keuze te maken bij "Richting/startniveau", daar kies je of je al eerder bij de HvA of UvA hebt gestudeerd of nog niet. 

Je kunt betalen via iDEAL, creditcard (Mastercard en Visa, 3,77% extra kosten) of een bankoverschrijving. Betalingsgegevens: NL 52 DEUT 0428925111, t.n.v. Stichting Hogeschool van Amsterdam, onder vermelding van Kp 230107, K3d en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor een Keuze-3-daagse. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken. 

Annuleren?

Na inschrijving heb je 14 dagen bedenktijd. Tijdens deze 14 dagen kan je zonder opgave van de reden annuleren en wordt je geld terug gestort (stuur een e-mail). Let op: is de start van de cursus in deze 14 dagen dien je toch 100% van de cursuskosten te betalen.
Na de 14 dagen bedenktijd gelden onderstaande HvA-regels wat betreft betaling van de cursuskosten:

 • Annulering tot 6 weken voor start van het traject: € 50,- betalen
 • Annulering 6 - 3 weken voor start van het traject: 50% betalen van de cursuskosten
 • Annulering 3 - 1 week voor start van het traject: 75% betalen van de cursuskosten
 • Annulering 1 week of minder voor start van het traject: 100% betalen van de cursuskosten
 • Annulering na start van het traject: 100% betalen van de cursuskosten

Op al onze leveringen zijn onze Algemene Voorwaarden (voor particulieren) van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34215054.

Informatie Keuze-3-daagse oktober/november 2018

Dag 1 Groepsbijeenkomst dinsdag 30 oktober 2018
Dag (deel) 2 Individueel gesprek (uur) met studiekeuzecoach In overleg met je studiekeuzecoach
Dag 3 Groepsbijeenkomst dinsdag 13 november 2018
Zelfstudie Uitvoeren van eigen actieplan en opdrachten  

Op onderstaande data vindt er ook een Keuze-3-daagse plaats en hiervoor kun je je ook al aanmelden.

 • Woensdag  31 oktober + woensdag 14 november 2018
 • Dinsdag 8 januari + dinsdag 22 januari 2019

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de Keuze-3-daagse.

HvA open dagen

De Keuze-3-daagse vindt zoveel mogelijk plaats rondom de HvA open dagen. In studiejaar 2018/2019 zijn de open dagen/avond op:

 • 3 november 2018 10:00-14:00 uur
 • 12 januari 2019 10:00-14:00 uur
 • 9 maart 10:00-14:00 uur
 • 16 april 2019 18:00-21:00 uur.

Keuzespreekuur voor HvA-studenten

Ben je student aan de HvA en twijfel je of je studie goed bij je past? Zit je met het dilemma of je moet stoppen of doorgaan, wel of geen master? Of heb je andere studiegerelateerde vragen keuzevragen? Blijf er niet mee rondlopen, maar praat erover met een keuzecoach. Je kunt meer informatie vinden over het gratis keuzespreekuur (30 minuten) via deze link, je kunt je ook direct aanmelden voor een afspraak.

Heb je vragen over de Keuze-3-daagse, dan kun je contact opnemen met Studiekeuzetrajecten UvA-HvA via:

Andere studiekeuzeactiviteiten

Ben je op zoek naar intensievere begeleiding bij je studiekeuze? Kijk dan bij:

Studiekeuzetraject UvA-HvA

Gepubliceerd door  Studentenzaken 18 juni 2018

Ervaringen van studenten