Hogeschool van Amsterdam

Keuze-3-Daagse

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

In een groep en onder begeleiding van een coach neem je jezelf en je interesses onder de loep en maak je een studie- en beroepskeuzetest. Daarnaast onderneem je zelfstandig een aantal oriënterende acties, zoals het bezoeken van open dagen, meelopen of het interviewen van studenten.

Het resultaat van de Keuze-3-daagse is een gericht actieplan om uiteindelijk zelfstandig een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.

Studeer je aan de UvA? Kijk dan ook op uva.nl/studieswitch.

logo van de uva en de hva

Twee dagen werk je in groepsverband (ca. 10 personen) aan verschillende opdrachten en tests. Je maakt een plan waarin staat wat je gaat doen om tot een keuze te komen. Je voert in je eigen tijd jouw plan uit, bezoekt open dagen of loopt mee met studenten. Daarnaast maakt je studiekeuzecoach een afspraak met je voor een individueel gesprek van een uur.

Je bent gemiddeld drie dagen bezig met deze keuzecursus.

Lees voor een impressie van de Keuze-3-daagse het artikel op Folia Web.

Het doel van alle studiekeuzetrajecten is om je weloverwogen keuzes te laten maken door een goede oriëntatie en zelfonderzoek. Voor het doorlopen van een effectief studiekeuzeproces zijn drie factoren van belang:

  1. Verken jezelf: als je een keuze wilt maken, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld van jezelf hebt. Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
  2. Verken de mogelijkheden: onderzoek de verschillende studierichtingen binnen het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten). Bekijk en ervaar eventueel ook je beroepsmogelijkheden. 
  3. Kom in actie: om jezelf en je mogelijkheden te verkennen, zul je actie moeten ondernemen. Door een concreet actieplan op te stellen en uit te voeren, kom je verder in je studiekeuzeproces.

Deelname aan de Keuze-3-daagse kost € 150,- voor studenten die studeren of gestudeerd hebben aan de HvA of UvA en € 250,- voor anderen.

Je kunt betalen via iDEAL, creditcard (Mastercard en Visa, 3,77% extra kosten) of een bankoverschrijving. Betalingsgegevens: NL 52 DEUT 0428925111, t.n.v. Stichting Hogeschool van Amsterdam, onder vermelding van Kp 230107, K3d en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor een Keuze-3-daagse. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken. 

De Keuze-3-daagse vindt in augustus plaats op:

Dag 1 Groepsbijeenkomst dinsdag 8 augustus 2017
Dag(deel) 2 Individueel gesprek (uur)  met studiekeuzecoach In overleg met je studiekeuzecoach
Dag 3 Groepsbijeenkomst vrijdag 11 augustus 2017
Zelfstudie Uitvoeren van eigen actieplan en opdrachten  

 

Heb je vragen over de Keuze-3-daagse, dan kun je contact opnemen met Studiekeuzetrajecten UvA-HvA via

LET OP: Gebruik bij voorkeur de webbrowser Mozilla Firefox bij je aanmelding voor de Keuze-3-daagse. Andere webbrowsers werken helaas niet optimaal. 

Andere studiekeuzeactiviteiten

Ben je op zoek naar intensievere begeleiding bij je studiekeuze? Kijk dan bij:

Studiekeuzetraject UvA-HvA

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 29 mei 2017