Hogeschool van Amsterdam

Activiteiten

Hvanti begeleidt aankomende en bestaande Caribisch-Nederlandse studenten aan de HvA tijdens hun studie. Dit gebeurt op verschillende manieren.

Introductiedagen

Om elkaar te leren kennen organiseert de HvA voor alle eerstejaarsstudenten een introductieweek. Naast deze reguliere introductieweek heeft Hvanti een eigen introductieprogramma voor Caribisch-Nederlandse studenten. Tijdens deze Hvanti-introductiedagen maak je kennis met de HvA, je krijgt voorproefjes van hoe het is om in Nederland te studeren en je bouwt een sociaal netwerk op van medestudenten met dezelfde achtergrond.

Informatieve bijeenkomsten

Hvanti wil graag bijdragen aan het studiesucces van Caribisch-Nederlandse studenten. Docenten, medewerkers van de HvA en oudejaarsstudenten uit het Hvanti-netwerk geven verschillende workshops zodat je je eerste jaar zo succesvol mogelijk af kunt ronden. De onderwerpen van deze workshops zijn onder andere: toetsvoorbereiding, 'Winter overleven', feedback geven en ontvangen, presenteren en timemanagement.

Sociale bijeenkomsten

Hvanti vindt de sociale binding tussen medestudenten erg belangrijk. Om deze te vergroten organiseert Hvanti sociale bijeenkomsten, zoals: get together's, schaatsen in Amsterdam, een sportdag, een kerstdiner en nog veel meer.

Mentoraat

Het studentmentoraat bestaat uit een aantal succesvolle studentmentoren. Je krijgt als eerstejaarsstudent een ervaren studentmentor toegewezen die je intensief volgt, motiveert en ondersteunt.

Je mentor begeleidt je tijdens je eerste jaar aan de HvA en in Nederland. De mentor is een ervaringsdeskundige en weet precies wat je tijdens je eerste jaar meemaakt. Het streven is dat iedere eerstejaarsstudent een mentor toegewezen krijgt van dezelfde studierichting.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 12 juni 2015