Wiskunde B HBO-ICT vaktoets

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets Wiskunde B van het 21+-toelatingsonderzoek voor de ICT-opleidingen.

• HBO-ICT: Business IT & Management
  • HBO-ICT: Game Development
  • HBO-ICT: Software Engineering
  • HBO-ICT: System and Network Engineering
  • HBO-ICT Technische Informatica

Het examen is gebaseerd op de algebracomponent van het havo Wiskunde B-Programma en duurt 2,5 uur.

Voorbereidende cursus

Zie de toelatingseisen op de opleidingspagina's van HBO-ICT (vt) of HBO-ICT (dt) voor meer informatie over deze cursussen en de aanmeldprocedure.

Als je slaagt voor de cursus krijg je vrijstelling voor het onderdeel Wiskunde B van het 21+-toelatingsonderzoek. Het certificaat is twee studiejaren geldig. Je hoeft dan alleen deel te nemen aan de taaltoetsen Nederlands en Engels. De taaltoetsen maak je voordat het cursusresultaat van Wiskunde B bekend is.

Schrijf je op tijd in voor de taaltoetsen van het 21+-toelatingsonderzoek en geef hierbij aan dat je vrijstelling aanvraagt voor de vaktoets Wiskunde B ICT. Bij deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek stuur je een kopie van het wiskundecertificaat aan de organisatie van het 21+-toelatingsonderzoek.

Neem je niet deel aan de cursus dan moet je de vaktoets Wiskunde B ICT afleggen als onderdeel van het 21+-toelatingsonderzoek.

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek:

• Basisvaardigheden wiskunde voor het HTO
    Auteurs: Douw-Jan Douwes en Jaap Grasmeijer
    ISBN: 9789001834159 (3e druk)
    Richtprijs: € 29,75

Voorbeeldexamen

Een voorbeeldexamen is beschikbaar.

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

• Een grafische rekenmachine is niet toegestaan.
  • Een eenvoudige rekenmachine is wel toegestaan (met o.a. een sinus, cosinus en worteltoets).
  • Bij de examenopgaven wordt de formulekaart havo verstrekt.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 3 oktober 2017