21+-Toelatingsonderzoek

Wil jij gaan beginnen met een HvA-opleiding maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Op grond van je leeftijd kun je een toelatingsexamen maken: het 21+-toelatingsonderzoek (colloquium doctum).

Dit toelatingsexamen is bedoeld om te controleren of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om een hbo-opleiding te volgen.

Het eerstvolgende instapmoment is 16 maart 2019. Inschrijven is mogelijk tot zondag 3 maart 2019.

Het 21+-toelatingsonderzoek bestaat uit twee etappes:
1.    Je maakt tijdens de eerste toetsronde de vaktoets(en). Wanneer  je de vaktoets(en) hebt behaald,
2.    maak je in de tweede toetsronde de taaltoets(en).

Kijk op de pagina ‘toelatingseisen 21+ per opleiding’ welke vak- en taaltoets(en) je moet maken. Welke vak- en taaltoetsen je moet maken vind je op de opleidingspagina van jouw opleiding via het linkermenu onder Praktische zaken > Toelatingseisen >21 +-toelatingsonderzoek.

Bij het behalen van alle vereiste toetsen ontvang je een ‘Verklaring van Toelaatbaarheid’ voor de door jou gekozen opleiding.

LET OP:
Deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek geeft geen vrijstelling voor de Studiekeuzecheck
Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek staat los van je aanmelding voor de opleiding. Zie de opleidingspagina voor de deadline van inschrijving en de procedure.

Voor aankomende HvA-studenten van 21 jaar of ouder die niet beschikken over een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Voorwaarde voor deelname:

• Als je in september wilt starten: je bent op 1 oktober 21 jaar of ouder.
  • Als je in februari wilt starten: je bent op 1 februari 21 jaar of ouder.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 21 november 2018