Hogeschool van Amsterdam

21+-Toelatingsonderzoek

Wil jij gaan beginnen met een HvA-opleiding maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Op grond van je leeftijd kun je een toelatingsexamen maken: het 21+-toelatingsonderzoek (colloquium doctum).

Aanmelden voor het studiejaar 2018-2019 is niet meer mogelijk. Alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden voor de voltijd- en deeltijdopleidingen voor het studiejaar 2019-2020 zal medio september op de website staan.

Aanmelden voor het deeltijd extra toetsmoment kon tot uiterlijk
1 juli 2018. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Je maakt het 21 +-toelatingsonderzoek in twee etappes.

Tijdens de eerste ronde maak je de vaktoets(en). Behaal je deze dan maak je in de tweede ronde de taaltoets(en). Welke vak- en taaltoetsen je moet maken vind je op de opleidingspagina van jouw opleiding via het linkermenu onder Praktische zaken > Toelatingseisen >21 +-toelatingsonderzoek.

Bij het behalen van alle vereiste toetsen ontvang je een Verklaring van Toelaatbaarheid voor de door jou gekozen opleiding.

Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek geeft geen vrijstelling voor de Studiekeuzecheck
Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek staat los van je aanmelding voor de opleiding. Zie de opleidingspagina voor de deadline van inschrijving en de procedure.

Het 21+-toelatingsonderzoek (colloquium doctum) is bestemd voor aankomende HvA-studenten van 21 jaar of ouder die niet beschikken over een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voorwaarde is dat je op 1 oktober* van het jaar dat je gaat studeren 21 jaar of ouder bent.  

*= voor een opleiding met februari-instroom geldt 1 februari.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 12 juli 2018