21+-Toelatingsonderzoek

Wil jij gaan beginnen met een HvA-opleiding maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4? Op grond van je leeftijd kun je een toelatingsexamen maken: het 21+-toelatingsonderzoek (colloquium doctum).

Op dit moment is het alleen nog mogelijk om je aan te melden voor een aantal deeltijd opleidingen. Welke opleidingen dit zijn kun je vinden onder het kopje “Deeltijd extra toetsmoment”. Hier kun je ook de overige informatie vinden.

Alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden voor de voltijd- en deeltijdopleidingen voor het studiejaar 2019-2020 zal medio september op de website staan.

Je maakt het 21 +-toelatingsonderzoek in twee etappes.

Tijdens de eerste ronde maak je de vaktoets(en). Behaal je deze dan maak je in de tweede ronde de taaltoets(en). Welke vak- en taaltoetsen je moet maken vind je op de opleidingspagina van jouw opleiding via het linkermenu onder Praktische zaken > Toelatingseisen >21 +-toelatingsonderzoek.

Bij het behalen van alle vereiste toetsen ontvang je een Verklaring van Toelaatbaarheid voor de door jou gekozen opleiding.

Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek geeft geen vrijstelling voor de Studiekeuzecheck
Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek staat los van je aanmelding voor de opleiding. Zie de opleidingspagina voor de deadline van inschrijving en de procedure.

Het 21+-toelatingsonderzoek (colloquium doctum) is bestemd voor aankomende HvA-studenten van 21 jaar of ouder die niet beschikken over een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voorwaarde is dat je op 1 oktober* van het jaar dat je gaat studeren 21 jaar of ouder bent.

*= voor een opleiding met februari-instroom geldt 1 februari.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 22 mei 2018