Hogeschool van Amsterdam

Topsport Academie Amsterdam (TAA)

WAT IS DE TOPSPORT ACADEMIE AMSTERDAM?

De Topsport Academie Amsterdam (TAA) biedt topsporters de mogelijkheid om hun sportcarrière succesvol te combineren met een HvA-opleiding naar keuze. De TAA is de cruciale factor tussen Sport en Onderwijs. Door het onderwijs ‘sport-inclusief’ te laten denken en te organiseren en de sport ‘onderwijs-inclusief’, maakt de TAA het mogelijk dat topsporters zowel een HvA-diploma als Olympisch succesvol zijn.

Als onderwijspartner van het Centrum voor topsport en onderwijs Amsterdam (CTO) is de TAA verantwoordelijk voor de begeleiding van talenten en topsporters tijdens hun studie. Daarnaast speelt de TAA ook een belangrijke rol in de doorstroom van het voortgezet onderwijs en mbo naar de HvA, alsmede de doorstroom naar de UvA of VU. Verder maakt de TAA op nationaal gebied deel uit van het convenant FLOT (Flexibel Onderwijs en Topsport) en Internationaal van het European Athlete for Student network (EAS)

Schaatsende topsporter
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 7 december 2017

Iedere topsporter bij de HvA heeft het recht om de studie te volgen van zijn of haar keuze en deze te combineren met topsport

Dennis van Vlaanderen - Programma Manager TAA -