Hogeschool van Amsterdam

Topsport Academie Amsterdam

WAT IS DE TOPSPORT ACADEMIE AMSTERDAM?

De Topsport Academie Amsterdam (TAA) is de HvA brede dienst die alle HvA topsporters de mogelijkheid biedt om hun sportcarrière succesvol te combineren met een HvA studie naar keuze. De TAA is de cruciale factor tussen Sport en Onderwijs. Door het onderwijs ‘sport-inclusief’ te laten denken en te organiseren en de sport ‘onderwijs-inclusief’, maakt de TAA het mogelijk zowel een HvA diploma te halen als Olympisch succesvol te zijn.

Als onderwijspartner van het Centrum voor topsport en onderwijs (CTO) Amsterdam de TAA niet alleen verantwoordelijk voor de begeleiding van talenten en topsporters tijdens hun hbo periode, maar voor de doorstroom van het voortgezet onderwijs en mbo naar de HvA toe, alsmede de doorstroom van de HvA naar de UvA of VU. Verder maakt de TAA op nationaal gebied deel uit van het convenant FLOT (Flexibel onderwijs en topsport) en is Internationaal aangesloten bij het European Athlete for Student network (EAS)

Schaatsende topsporter
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Bewegen, Sport en Voeding 16 januari 2015

Iedere topsporter bij de HvA heeft het recht om de studie te volgen van zijn of haar keuze en deze te combineren met topsport

Dennis van Vlaanderen - Programma Manager TAA -