Hogeschool van Amsterdam

Toegankelijkheid van gebouwen

Mensen met een functiebeperking moeten zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van de gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Wat kun je verwachten?

De gebouwen van de HvA moeten voldoen aan de wettelijke eisen die aan een gebouw gesteld worden voor mensen met een functiebeperking. De gebouwen waar onderwijs wordt gegeven zijn daarom minimaal voorzien van:

  • één lift die rolstoeltoegankelijk is;
  • één toilet voor mindervaliden;
  • ringleiding voor slechthorenden in grote zalen;
  • parkeerplaatsen voor mensen met een functiebeperking op circa 50 meter van de hoofdingang (bij alle gebouwen waar parkeerplaatsen aanwezig zijn). Zie Parkeren voor meer informatie.

Op verzoek is er inpandige begeleiding mogelijk door een medewerker. Als de liften buiten gebruik zijn (bijvoorbeeld bij calamiteiten), brengen bedrijfshulpverleners medewerkers en studenten met een functiebeperking via de trap naar de uitgang.

Heb je vragen over toegankelijkheid?

Ervaar je belemmeringen bij toegankelijkheid, of wil je weten wat er gedaan wordt om de toegankelijkheid te verbeteren?  Mail je vragen over fysieke toegankelijkheid naar toegankelijk-fs@hva.nl.  

Aanvraag MIVA-lift

Rolstoelgebruikers kunnen met een mobiele lift op het podium komen van verschillende collegezalen van de Amstelcampus. Wanneer je gebruik wilt maken van de zogenoemde MIVA-lift, neem je contact op met de servicedesk van FS, via e-mail (servicedesk-fs@hva.nl) of telefoon (020 5951403). Graag horen we om welke datum het gaat, welk tijdstip en welke ruimte.

Bij aankomst op locatie kun je je de receptie melden. Zij helpen je graag verder.

Hoe kun je ondersteuning aanvragen?

  • Begeleiding door een medewerker kun je aanvragen bij de servicedesk of via het servicepunt/ de klantenservicebalie op locatie.
  • Medewerkers en studenten met een medische indicatie mogen gratis parkeren. Medewerkers dienen hun aanvraag met een medische verklaring in bij hun leidinggevende. Studenten dienen hun aanvraag met medische verklaring in bij hun opleidingscoördinator of studentendecaan.
Gepubliceerd door  Facility Services 3 juli 2018