Hogeschool van Amsterdam

FAQ's Q-Park Kohnstammhof en Wibauthuis

Nieuw: per 1 december verhoogt Qpark de tarieven van de parkeergarages op de Amstelcampus voor externe bezoekers. Het dagtarief voor externe bezoekers wordt verhoogd van €10,- naar €30,-. Medewerkers en studenten kunnen nog wel voor het oude tarief parkeren. Zie verder punt 3.

De tariefverhogingen gelden alleen voor externen.

Let op: in bepaalde gevallen kun je in aanmerking komen voor speciale parkeerrechten (bijvoorbeeld op basis van medische indicatie). Dit verloopt via je faculteit. Zie Medische indicatie.

In principe kan iedereen een abonnement kopen via Q-Park. Wanneer het op kosten van de werkgever aangevraagd wordt, loopt de aanvraag via leidinggevenden/budgethouders. Wanneer het op eigen kosten is, mag iedereen dit direct via Q-Park regelen (zie voor contactgegevens Q-Park vraag 13). 

Reguliere parkeertarieven    
kort parkeren tarief €4,00  60 minuten*
dagtarief (24 u.) €30,00  24 uur**
Reguliere abonnementen    
Kantoor (ma-vr 07:00-19:00 u.) €2.100  per jaar
5-daags €2.415  per jaar
6-daags €2.730  per jaar
7-daags €2.940  per jaar
nacht (ma-zo 17:00-10:00 u.) €1.050  per jaar
nachtweekend (nacht + weekend) €2.310  per jaar

* Ongeveer gelijk aan de parkeertarieven op straat.
** Medewerkers en studenten van de HvA kunnen, wanneer langer dan 120 minuten wordt geparkeerd, bij de Servicepunten KSH en WBH voor 10 euro een waardekaart kopen voor 24 uur. De waardekaart is alleen verkrijgbaar op vertoon van de inrijkaart en een geldige medewerkers- of collegekaart. 

Voor medewerkers en studenten van de HvA is het nog steeds mogelijk om voor €10,- per dag te parkeren. Hiervoor kan vanaf 1 december een waardekaart gekocht worden. Deze waardekaart is te verkrijgen voor €10,- bij de Servicepunten in het Kohnstammhuis en Wibauthuis op vertoon van je inrijkaart en je medewerkers- of collegekaart. De waardekaart (dagkaart) kan samen met de inrijkaart ingevoerd worden in de betaalautomaat.

Let op: de waardekaart kan alleen betaald worden met je college- of medewerkerskaart. Meer informatie: Betalen bij de HvA

Openingstijden servicepunten

Nee. Q-Park stelt aan de parkeerder een willekeurige parkeerplaats voor 1 voertuig in de parkeerfaciliteit ter beschikking, mits er voldoende plaats beschikbaar is. Een parkeerplaats wordt niet gegarandeerd. 

Bij een abonnementhouder staat het op naam. In de garage bij het Kohnstammhof kan een aantal omwonenden ook met een gemeentevergunning in de garage parkeren, deze vergunning staat op het kenteken. Voor HvA-abonnementen afgenomen door een faculteit gelden andere afspraken (gaat om speciale parkeerrechten voor medewerkers of studenten). 

Auto’s en motoren kunnen 24 uur per dag geparkeerd worden (zie vraag 2 voor de kosten). Scooters kunnen in het daarvoor bestemde deel gratis geparkeerd worden, maar alleen tijdens openingstijden van het HvA-gebouw.

  1. Kohnstammhof (garage Weesperplein): 113 plekken
  2. Wibauthuis (garage Centrum-Oost): 244 plekken

Scooters kunnen in het daarvoor bestemde deel gratis geparkeerd worden, maar alleen tijdens de openingstijden van het HvA-gebouw. 

Let op: Als je je scooter buiten het scootervak plaatst, dan riskeer je een boete van € 250 plus het dagtarief van € 10 (de eerste keer wordt niet gelijk een boete gegeven, maar als dit een tweede keer gebeurt kan Q-Park deze boete opleggen).

Ja, hiervoor zijn speciale waardekaarten ter beschikking gesteld (af te nemen door diensten, beleidsafdelingen, bestuursstaf (onderdelen) of faculteiten.

Na het invoeren van je inrijkaart in de betaalautomaat kun je de waardekaart invoeren (€ 4,00 (1 uur), €8,00 (2 uur) of € 10,00 (24 uur) Dit bedrag wordt dan in  mindering gebracht op de parkeerkosten.

De waardekaart biedt geen garantie voor een parkeerplaats. Indien één van beide garages vol is, kan er uitgeweken worden naar de andere garage. De waardekaarten zijn eenmalig geldig om uit te rijden, zowel in de garage onder het Kohnstammhuis als onder het Wibauthuis.

Parkeren in de omgeving (op straat) kost € 4 per uur. Voor een overzicht van de P+R terreinen zie de website van de gemeente.  

Parkeerplaatsen reserveren in de QPark-garages is niet mogelijk. In zeldzame gevallen kan om veiligheidsredenen een uitzondering worden gemaakt. Het betreft dan plekken voor VIP’s als bijvoorbeeld leden van het koningshuis, politici en bekende artiesten. Neem in dat geval contact op met floor@hva.nl voor overleg met QPark.

De garage onder het Wibauthuis is bij Q-Park bekend als 'Centrum Oost' en de Kohnstammhof-garage heet 'Weesperplein'.

  • Kijk voor meer informatie over Q-Park op www.q-park.nl
  • Vragen? Vul het contactformulier in op www.q-park.nl/nl/topmenu/contact
  • Telefonisch is Q-Park te bereiken via de Customer Desk 0900 446 68 80 (werkdagen 8.00 - 18.00 uur, € 0,45 per gesprek).
  • Schriftelijk is Q-Park te bereiken via Antwoordnummer 1125, 6200 VB Maastricht.   

Gepubliceerd door  Facility Services 15 december 2016