Hogeschool van Amsterdam

Wanneer

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

Elke voltijd opleiding biedt de studiekeuzecheck aan op meerdere momenten. De meeste studiekeuzechecks vinden plaats tussen maart en juli 2018. 

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je vanaf half januari een uitnodiging van de opleiding voor de studiekeuzecheck. Je vult online de vragen in en kiest een datum voor de studiekeuzecheck via een datumprikker. 

Je kunt uit meerdere data kiezen, maar het aantal plaatsen per datum is beperkt. Meld je dus zo snel mogelijk aan, maar uiterlijk binnen vier weken. Als je dit niet doet, kun je niet deelnemen aan de studiekeuzecheck en wordt je inschrijfverzoek afgewezen.

Heb je je voor meer opleidingen bij de HvA ingeschreven? Dan doe je voor elke opleiding apart mee aan de studiekeuzecheck. 

Afmelden studiekeuzecheck

Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht voor alle voltijdopleidingen. Alleen met een aantoonbare geldige reden kun je een verzoek indienen om de studiekeuzecheck op een ander moment te doen. Een geldige reden is bijvoorbeeld een ongeval, een onverwachte herkansing voor je eindexamen of een begrafenis. Je moet dit wel kunnen aantonen. Ziekte kan een geldige reden zijn, maar de opleiding ontvangt bij ziekmelding wel graag een verklaring van je ouders, of een doktersverklaring als dat mogelijk is.

Voorbeelden van ongeldige redenen zijn: een rijexamen of een vakantie die je geboekt hebt ná het moment dat je je in Studielink hebt ingeschreven. 

Tot wanneer je de zelfgekozen datum nog kunt wijzigen via de datumprikker, verschilt per opleiding. De exacte termijn staat in het e-mailbericht dat je ontvangt ter bevestiging van de eerder gekozen datum. Houd rekening met een beperkt aantal beschikbare plaatsen op andere data. 

Afmelden voor de studiekeuzecheck doe je bij de opleiding. Als je niet aanwezig bent geweest bij de studiekeuzecheck ontvang je automatisch een e-mail. Daarin staat hoe je kunt aangeven waarom je afwezig was. De opleiding neemt vervolgens contact met je op om jouw afwezigheid te bespreken en vast te stellen of deze een geldige reden had.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 3 oktober 2017