Hogeschool van Amsterdam

Voor wie

Voor wie geldt de studiekeuzecheck?

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke opleiding (voltijd, deeltijd en duaal) en geldt voor alle aankomende studenten.

Voor een voltijdopleiding met een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus) geldt een andere toelatingsprocedure. Na je verzoek tot inschrijving word je uitgenodigd voor de selectie. De inschrijfdatum voor deze fixus-opleidingen is op uiterlijk 15 januari 2017. 

Ook voor een masteropleiding en voor studenten met een buitenlands diploma geldt een andere toelatingsprocedure. Aankomende studenten die op de Caribisch-Nederlandse eilanden wonen, nemen deel aan de studiekeuzecheck via Skype. 

Studeren met een functiebeperking?

Heb je een functiebeperking waardoor je de studiekeuzecheck in de aangeboden vorm niet kunt maken? Stuur dan een email naar: functiebeperking@hva.nl. Dit emailadres is van Kitty Damen, zij werkt op het secretariaat van Dienst Studentenzaken. Zij stuurt jouw vraag dan door naar de studentendecaan van jouw opleiding. De studentendecaan adviseert de opleiding over eventuele aanpassingen.

Voorbeeld: je bent slechthorend en wilt een tolk meenemen. Of: vanwege een spierziekte kun jij je handen niet goed gebruiken en heb je een laptop nodig.

In de studiekeuzecheck zit al extra toetstijd ingebouwd. Bij dyslexie en andere vormen van functiebeperking waarvoor je extra toetstijd kreeg op je voorgaande opleiding of examens hoef je (vooraf) dus niets te regelen.

Heb je tot nu toe geen aanpassingen nodig gehad, dan kun je gewoon naar de studiekeuzecheck gaan. Kijk van te voren naar het programma om verrassingen te voorkomen.

Kijk voor meer informatie over studeren met een functiebeperking

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 mei 2017