Terugblik Opening 2015

Op 27 augustus 2015 vond de Opening Hogeschooljaar 2015 plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ, met als titel: De ondernemende HvA.

De Ondernemende HvA

Ondernemend zijn is veel meer dan een bedrijf beginnen of leiden; meer dan businessmodellen en rendementen. Het gaat om essentiële vaardigheden voor iedereen die succes wil boeken op de arbeidsmarkt van vandaag.

Ondernemende mensen zijn pro-actief, organisatieverantwoordelijk en zelfstandig. Om onze studenten op te leiden tot ondernemende professionals, is het dan ook van groot belang dat wij ze deze vaardigheden meegeven.

Welke spiegel houden we onze studenten voor? Hoe ondernemend zijn onze docenten en onderzoekers en hoe kunnen we onze vaardigheid als instelling verder versterken? Daarover hadden we het tijdens de opening, bijvoorbeeld met ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal, die een keynote verzorgde. Ook kwamen er vele studenten, alumni en medewerkers van de HvA aan het woord, die allemaal op hun eigen manier invulling gaven aan het begrip ondernemingszin. De presentatie was in handen van dagvoorzitter Tom van ’t Hek.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 9 juni 2016