Gastenboek

Hoe heb jij FabCity ervaren? Heb je nieuwe visies ontwikkeld, inspiratie opgedaan of ben je tot interessante inzichten gekomen? Zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan? En wat hebben die voor jou opgebracht? Of zie jij FabCity als vertrekpunt voor ontwikkeling? Is FabCity een voedingsbodem voor de toekomst?

  • Marike Kwakman, vanuit Students that Matter aangehaakt bij vluchteling-initiatieven

Als ik terugkijk op Fabcity Campus vond ik het een inspirerende plek waarvan het kunnen netwerken in een inspirerende omgeving een enorme meerwaarde vond. Via Marie Meeusen en Rob Andeweg is Students that Matter (die zich vanuit de HvA bezighoudt met vluchtelingstudenten) op de hoogte gebracht van allerlei initiatieven die georganiseerd werden in het kader van de vluchteling.

We hebben gezamenlijk met het netwerk Democracy, de Fabcity Denktank een Students that Matterdenktank in de Democracy Dome kunnen organiseren, waardoor er niet alleen initatieven vanuit de Denktank van de HvA, maar ook van Product Design en The Refugee Company en AUC werden gedeeld. Ook hebben door FCC studenten van het Taal- en Schakeltraject van de HvA een voetbalteam bij elkaar proberen te brengen, zodat ze mee konden doen aan het voetbaltoernooi op Fabcity Campus. Ik zal de fysieke inspirerend plek voor het netwerken missen en hoop dat hiervoor een andere plek in Amsterdam in de plaats komt.

Kijk voor meer informatie over dit project op hva.nl/vluchtelingstudenten.

  • Kim Voogdt, organisator Knowledge Sharing in Internationalisation

We hebben FabCity als inspirerende locatie ervaren tijdens ons evenement betreft Knowledge Sharing in Internationalisation! Fijn om eens op een andere plek, buiten de muren van de HvA elkaar te ontmoeten.

  • Wieke Schrama, als docent via studentenopdrachten events georganiseerd

Beste Fab City Bouwers! Voor onze studenten heeft FabCity een podium gegeven waar zij kennis met elkaar konden delen op een ongedwongen en gezellige manier. FabCity heeft de studenten geïnspireerd om meer met social en ecological impact bezig te zijn. Deze vierdejaars studenten hebben de afgelopen 14 weken onderzoeksprojecten uitgevoerd voor de GGD Amsterdam, CTO Gemeente Amsterdam, Knowledge Mile en voor de Tuinen van West. Alle onderzoeken / projecten gingen over Amsterdam als Smart City.

De onderzoekers voor de Knowledge Mile hebben leuke resultaten geboekt en gaan hun oplossing voor "studenten en bedrijven meer aan elkaar verbinden op de Knowledge Mile" ook implementeren. Al met al erg geslaagde projecten. Leuk om de studenten een inspirerend podium in de stad te bieden die een andere is dan de Hogeschool-context. Hartelijke groet, Wieke Schrama, docent Bedrijfskunde en Onderzoeker Smart Cities voor de Hogeschool van Amstedam.

Op FABcity heb ik 40 vlogs geproduceerd. Je kunt hier veel initiatieven van FABcity op terugvinden. Ik heb 10 weken in het wikkelhouse gewerkt, heerlijk om veel in de buitenlucht te zitten! Ook heb ik samen met design studenten uit Hannover een week opgetrokken en prototypes van karton gemaakt voor daklozen. Samen met mijn collega Dymphna Snijders Blok hebben we circa 30 ondernemers geadviseerd over hun bedrijf. We hopen dit te kunnen voortzetten op de Amstelcampus.

  • Ivo Salters, Circular Design Challenge kick-off event op het Learning lab

Geweldige en inspirerende locatie! De Circular Design Challenge was een goede aanleiding om met een groep ontwerpstudenten langs te komen en gebruik te maken van de learning lab. De locatie droeg bij aan de inspirerende dag en studenten leerde ontwerpen voor een circulair economie. De studenten gaan verder aan de slag en in oktober zullen de resultaten online gedeeld worden via het platform www.circulairondernemen.nl en tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

Bekijk hier de terugblik van het event.

Fotografie: Joris Hemling en Eelco Schouten

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 juni 2016