HvA maakt er een punt van

Onze studenten, alumni, docenten en lectoren kom je overal tegen in de stad. Vooral op plekken waar ideeën in de praktijk worden gebracht. Waar denken en doen samenkomen.

HvA’ers werken continu samen met bedrijven, instellingen en bewoners in de regio Amsterdam. Samen onderzoeken zij toepassingen voor vraagstukken uit de stad. Want inspelen op waar de stad om vraagt, dat is de rode draad van het onderzoek dat aan de HvA wordt gedaan.
Met een veelzijdig aanbod aan onderwijs en onderzoek draagt de HvA bij aan het oplossen van grootstedelijke problemen

De HvA voert sinds 2016 een campagne om dit zichtbaar te maken.

Leraren voor de toekomst

De meeste recente campagne gaat over het opleiden van leraren.
De gemeente Amsterdam streeft naar goed onderwijs voor alle leerlingen en wil scholen hierbij ondersteunen. Dit doet zij de komende jaren door het uitvoeren van de Amsterdamse Lerarenagenda. In de Taskforce Lerarentekort heeft de Hogeschool van Amsterdam de krachten gebundeld met het Amsterdamse onderwijs, de gemeente en andere kennisinstellingen met lerarenopleidingen.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 april 2019