Studente master Pedagogiek wint Kinderopvangscriptieprijs

1 dec 2015 14:09 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Donderdag 26 november won HvA-studente Judith Kuiten-Markink, inmiddels afgestudeerd aan de master Pedagogiek, de Kinderopvangscriptieprijs 2015. Ruben Fukkink, voorzitter van de jury, reikte de prijs uit.

Judiths scriptie had als onderwerp ‘21st century skills in de toekomstige beroepsopleiding voor professionals in integrale kindcentra’. De jury vond haar scriptie een prijs waard, omdat ze een innovatieve aanpak toepaste op een heel actueel onderwerp. De prijs bedroeg 1.500,- euro. Daarnaast heeft het Kinderopvangfonds Judith uitgenodigd om te participeren in een lopend ontwikkel-  en onderzoeksproject.

De uitreiking van de Kinderopvangscriptieprijs vond plaats op kasteel Nijenrode in Breukelen. De scriptieprijs is in het leven geroepen door het Kinderopvangfonds in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en is bedoeld om (pedagogiek)studenten te stimuleren hun afstudeeronderzoek te richten op kwaliteitsverbetering en innovatie in de kinderopvang. Daarnaast wil het fonds met deze prijs de studenten stimuleren na te denken over de praktische toepasbaarheid van hun bevindingen en aanbevelingen in de praktijk.