Hogeschool van Amsterdam

Verwante opleidingen

Kies je voor de studie Voeding en Diëtetiek dan weet je straks, als bijvoorbeeld diëtist, alles van de relatie tussen eten en gezondheid. Wat doe je met een allergie voor koemelkproducten? Of als een topsporter moet afvallen en tegelijkertijd moet blijven presteren? Jij helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Gezondheid

Met een diploma Culturele en Maatschappelijke Vorming sta jij probleemjongeren bij door een activiteitenprogramma op te zetten voor het buurthuis. Of je organiseert een cultureel evenement voor het wijktheater.

Je bent een doorzetter en je staat stevig in je schoenen, maar je kunt ook goed luisteren en hebt oog voor de kleine dingen? Dan is een van de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening , Sociaal Juridische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening de juiste keuze voor jou. Hier komt jouw sociale kant helemaal tot zijn recht in een functie als bijvoorbeeld maatschappelijk werker, medewerker in de psychiatrie of bewindvoerder bij schuldhulpverlening.

Human Resource Management is een studie waarbij je leert werknemers te helpen met een gezonde en goed functionerende werkomgeving aan de hand van de nieuwste inzichten in personeelsbeleid. Je adviseert bijvoorbeeld bij loopbaanplanning en je organiseert de ARBO-zaken. Ook help je die medewerker die niet goed op zijn plek is aan een beter passende functie, bijvoorbeeld als personeelsmanager of HRM-adviseur.

Tot slot kun je er ook voor kiezen de opgedane kennis na je studie over te brengen op anderen met de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn . Jij bent die enthousiaste docent die het besef dat gezond leven het grootste goed is met plezier en kennis van zaken overdraagt.

Lijst met verwante opleidingen / leerroutes

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 8 september 2014